Lam fra Lyngen

Når Jørn Hoel skal lage kortreist mat tar han med seg lam som har beitet i Lyngsalpene. Det er det beste lammekjøttet han kan få.

Foto: Jesper Kirkeby Brevik / NRK

Lammeplomme med ratatouille og soppsaus

Jørn Hoel lager festmiddag med lam fra Lyngen, ratatouille og soppsaus i Førkveld.

Slik gjør du

Soppsaus
Fres sjalottløken og sopp i olje. Tilsett hvitvin og kok den inn til halvparten. Tilsett kraft og kok videre . Ha i fløte. Sil sausen hvis du vil ha den ute løk og sopp når den serveres. Dryss over hakket persille til slutt.

Ratatouille med pesto
Skjær alle grønnsakene i 2 mm tykke skiver, og legg dem på et bakepapir som er penslet med olivenolje. Stable grønnsakene i takstein mønster, og i sirkler på størrelse med de innvendige målene på en tallerken.

Bruk en blender, og lag en pestoblanding med basilikum, olivenolje og salt. Hell pestoblandingen over grønnsakene. Krydre med salt og pepper

Lammeplomme
Stek kjøttet rask i stekepannen for å karamellisere kjøttet.
Krydre kjøttet etterpå med salt og pepper, og en liten klype hvitløkpulver.
Forvarm stekovnen til 180 °C, og stek kjøttet i 12-14 minutter, eller hvor mye stekt du selv ønsker kjøttet. Best når det er rødt/rosa i midten.

Stek grønnsakene på 200 °C i 5-7 minutter, eller etter smak.

Kilde: Jørn Hoel i TV-serien Førkveld