Lammekebab i pitabrød

Pitabrød med lam, rucola, stekt sopp og jordskokk og rømmedressing med kålrot, eple, hvitløk og persille.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Lammekebab i pitabrød

Kebab trenger ikke komme fra en luke i veggen. Her finner du oppskriften på kebab av lammefilet med dressing og hjemmebakt pita.

Slik gjør du

Pitabrød

Bland vann (37 grader varmt) og gjær. Tilsett mel, honning og salt.

Bland inn smøret og la deigen heve i en halv time. Når hevinga er ferdig, klemmer du deigen ut på bordet og bretter den dobbelt før du kjevler den til en passende pitabrød-tykkelse.

Trykk ut runde pitabrød, og legg emnene på ei steikeplate. Pitabrødene steikes på 200 grader i åtte minutter.

Kebab

Ha rømmen eller yoghurten i et kaffefilter eller tynt klede, og la vannet renne av mens du forbereder de andre ingrediensene.

Riv kålrot og eple og finhakk eller press hvitløken. Bland alt sammen med rømme eller yoghurt, og smak til med salt og pepper.

Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun fileten på alle sider i ei steikepanne. Legg stykket i ovnen, og ta det ut når kjernetemperaturen er 54 grader. Tida avhenger av hvor høy temperatur du har på ovnen.

Steik sjampinjong eller annen sopp og jordskokk i litt olje. Ha over rødløk og rikelig med persille til slutt.

Når kjøttet er ferdig og har hvilt litt, skjærer du det i tynne skriver. Legg kjøtt, rucola, dressing og de stekte grønnsakene i pitabrødene, og server.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE