Video Kjartan Skjelde steker lammelår

Se hvordan Kjartan Skjelde skjærer grønnsakene i like tykke skiver. Da blir de ferdig kokt samtidig.

Helstekt lammelår glasert med sennep- og dillsmør

Kokken Kjartan Skjelde steker utbeinet lammelår i ett flatt stykke. Kanskje litt uvanlig, men en god måte å få kjøttet jevnt stekt på. Fettsiden får en god sprø skorpe.

Slik gjør du

Kutt grønnsakene i 1 cm tynne skiver, marineres med rapsolje og salt og legges utover en langpanne.

Lammelåret beines ut og gnis inn med salt. Brun kjøttet på fettsiden i rapsolje.

Låret legges med fettsiden mot grønnsakene. Smør piskes sammen med dill, eddik, sennep, sukker og salt, og smøres over lammesteken. Stekes på 150 °C i 25 min. Snu så lammesteken med fettsiden opp, og stek videre i 25 min til. Lammet skal da være rosa og deilig.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Den nordiske smaken

Kilde: Kjartan Skjelde i TV-serien Den nordiske smaken