Slik gjør du
Krydderblanding
Knus paprika, timian, løkpulver, hvitløk, rørsukker, salt, pepper, oregano, spisskummen og muskat i en morter.
La det stå ca 6 timer i romtemperatur.
Hvite bønner
Finhakk grønnsakene.
Sett over en bred kjele og fres grønnsakene med oliven olje til de blir møre.
Tilsett hakket koriander og laurbærblad.
La det trekke i noen sekunder, tilsett så bønnene.
La det koke med kyllingkraften i ca. 45 min. eller til bønnene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett hakkede tomater.
Avocadorelish
Del avokadoene i to, ta ut kjernen og ha avokadokjøttet i en skål.
Bland inn de andre ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
Sotstekt lammefilet
Renskjær lammefileten for hinner.
Smelt smøret i en panne og legg i lammefileten.
Snu fileten og ta den ut av pannen og paner den i krydderblandingen. Dekk filetene så godt som mulig på begge sider.
Varm opp pannen til medium/høy varme. Stek lammet på den ene siden til krydderet blir karamellisert, dvs. nesten sort.
Snu den og gjør det samme med den andre siden.
Pakk den inn i aluminiumsfolie og la den hvile på et lunt sted i 5 min.
Tips
Se også: