Indrefilet av lam med kantarellstuing

Indrefilet av lam er et gourmetmåltid som kan tilberedes på primusen.

Foto: Ellen Flå / NRK

Indrefilet av lam med kantarellstuing

Indrefileten av lam er så liten at du lett kan pakke den med deg i sekken når du går på sopptur i høst. Forhåpentligvis finner du også noe sopp du kan ha som tilbehør!

Slik gjør du

Mats Paulsen i Brønsj i NRK P1 røper at du kan droppe frisk rosmarin og parmesan om du ikke orker bære med deg for mange ting på turen. Lykke til!

Brun kjøttet på sterk varme med olivenolje. Tilsett smør, hvitløk, rosmarin og øs smøret over kjøttet.

Legg kjøttet til side og tilsett sjalottløk og sopp i pannen. Stek i 1 minutt og tilsett selleri, fløte, dijonsennep og revet parmesan. Smak til med salt og pepper.

Anrett soppstuingen først – så lammet. Pynt med en rosmarinstilk.

Tips

Oppskriftene fra Brønsj

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj