Hopp til innhold

Ni iskalde desserter

Når dagen med sol og høye temperaturer er her, så tyr vi til fryseboksen og noe å kjøle oss ned på. Her er oppskriftene på frosne desserter.

Is i kjeks

Jordbærsorbé, vaniljeis og nystekte iskjeks, oppskriften finner du nederst i artikkelen.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Den aller vanligste: vaniljeis

Det må være ordentlig vaniljesmak på isen, se etter de svarte vaniljefrøene.

Flere oppskrifter fra Andreas Viestad

Ispinner med mye smak

Ispinneformene kan du fylle med frukt, bær, saft og yoghurt. Her er fire svalende varianter.

Flere oppskrifter fra Mats Paulsen

Is med lakris

Kanskje litt uvant smak, men ikke noe i veien for å lage iskrem med salmiakklakris eller tyrkisk pepper.

Flere oppskrifter fra Paul Svensson

Sjokoladeis med «krønsj»

Tre timer i fryseren, så har du sjokoladeis i porsjonsformer. Imens lager du sprø nøtteruller.

Flere oppskrifter fra TV-serien Det søte liv

Syrlig i sommervarmen

Ekstra stilig er det når du kan servere sitronsorbé i sitronskallet.

Flere oppskrifter fra Mette Blomsterberg

Iskrem med jordbær

Vaniljeis med jordbær i iskremrøren. Frosne jordbær kjøres i hurtigmikseren før de blandes med eggeplommer, vanilje, sukker og fløte.

Flere oppskrifter fra Lise Finckenhagen

Iskrem uten

I denne oppskriften på iskrem er det verken fløte, melk eller egg. Både veganeren og allergikeren kan få ønsket om en kjølig dessert oppfylt. Isen er laget på cashewnøtter og kokosmelk.

Flere oppskrifter fra Richard Nystad

Super sorbé på lokal saft

Har du hyll eller rabarbra i hagen? Hylleblomstsaft og rabarbrasirup utgangspunktet for smakfull sorbé.

«Krøllebølle»

Dette er Paul Svenssons barndomsfavoritt, og den kalles krøllebølle: Jordbæris, vaniljeis, krem, syltetøy og en kokosbolle på toppen.

Flere oppskrifter fra Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö