NRK Meny
Salmiakkparfait

Paul Svensson legger smuler av salmiakklakris lagvis i formen med parfait.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Salmiakkparfait - iskrem med lakris

To ting som finnene elsker er salmiakklakris og mørkt brød. Hva skjer om man gir de to ingrediensene til en svensk kokk? Jo, en litt uventet løsning i form av salmiakkparfait med chips av Malax Limpa.

Slik gjør du

Visp fløten.

Visp eggplommer, melis og vaniljesukker til stivt skum. Bland inn kremost. Vend inn kremen og knust marengs i røren. Legg litt av marengsen til side, så du har til pynt.

Hell røren i en 2 liter form eller porsjonsformer. Bland salmiakk og røre. Sett formen i fryseren i fem timer.

Skjær brødet i tynne skiver. Legg skivene på f.eks. et kjevle. Pensle med smeltet smør. Dryss på melis. Bakes i ovnen på 160 °C i 15-20 minutter. Ta ut og la skivene avkjøles.

Ta parfaiten ut av fryseren. Skjær i porsjonsstykker og la den stå i kjøleskapet i 15 minutter før servering. Pynt med knust marengs, rårørte bringebær og sprø brødchips.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE