Laster innhold, vennligst vent..
Sitronsorbe

Sitronsorbé servert i sitronskall med en tørket strimmel vaniljestang til pynt.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Sitronsorbé

Sitronsorbé er en frisk, kald dessert med syrlig og søt smak. Konditor Mette Blomsterberg koker sitronene og fryser dem, før hun fyller sorbeen i skallene.

Slik gjør du

Vask sitronene, og stikk hver sitron fem ganger med en gaffel. Ha sitronene, vann og sukker i en gryte og la dem koke forsiktig i cirka 30 minutter. Ta gryten av varmen, og la sitronene avkjøles i laken.

Skjær forsiktig toppen av hver sitron. Skrap ut alt fruktkjøttet med en skje. Skjær bitte litt av bunnen, så sitronene kan stå av seg selv. Sett sitronene i fryseren i ti minutter før sorbeen skal i.

Sitronsorbé

Legg gelatinen i en halv liter kaldt vann i en halv time. Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland vaniljefrøene med litt sukker. Kok opp vaniljesukker, sukker, vann, sitronsaft og den tomme vaniljestangen. Ta gryten av varmen. Fisk ut vaniljestangen.

Vri vannet av gelatinen, og ha den rett over i den varme sitronlaken. Rør til gelatinen har smeltet. Sil laken og sett den i kjøleskapet til isen skal kjøres i ismaskinen

Hell den kalde laken i en ismaskin, og kjør den til lett og luftig sorbé. Fyll sorbeen i en engangs sprøytepose. Ta de kalde sitronene ut av fryseren, sprøyt sorbeen i hver sitron. Legg lokket skrått på hver sorbé. Sett sitronene tilbake i fryseren til de skal serveres.

Ta sitronene ut av fryseren og sett dem på tallerkenene sammen med tørkede vaniljestenger. La sorbeene tine i cirka ti minutter, avhengig av hvor frosne de er, før de serveres.

Tørket vaniljestang

Tørk vaniljestangen godt med kjøkkenpapir, og skjær den i tynne strimler. Legg strimlene på en bakematte, og la dem tørke ved 60 grader i ovnen i cirka 15 minutter.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR