Slik gjør du
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp sammen eggeplommer og resten av sukkeret i en bolle.
Hel den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne (som vaniljesaus), men må ikke koke.
Sil blandingen over i en ren bolle og avkjøl.
Tin jordbærene og kjør dem i en hurtigmikser sammen med melisen. Bland jordbærpureen med «vaniljesausen».
Kjør isen i en is/sorbetmaskin for best resultat, eller sett bollen i fryseren. Visp da opp blandingen et par tre ganger under innfrysning for å unngå for mye iskrystaller. Blir isen veldig hard kjører du den raskt i en kjøkkenmaskin til isen blir glatt og jevn. Sett den tilbake i fryseren 20 minutter om den blir for bløt.
Tips
Pynt iskjeksen. Dypp toppen i smeltet sjokolade og rull i hakkede nøtter eller kakestrø. La sjokoladen få stivne før servering