Hopp til innhold

Lag sorbé og iskrem sjølv

James og Adam Price lagar syrleg sitronsorbé, fløyelsmjuk mangosorbé og jordbæris som verkeleg smaker jordbær. Her får du oppskriftene!

Sitronsorbe, mangosorbe og jordbæris i et bilde som er delt i tre.

Heimelaget sorbé og fløyteis laga med frisk sitron, moden mango og jordbær.

Foto: Fra TV-serien «Munter mat» / DR

Mangosorbé

Godt moden mango er super frukt til sorbé.

Sitronsorbé

Når det er varmt er det ikkje noko som er betre enn ein kjølig, syrleg og søt sitronsorbé.

Jordbæris

Iskrem med mykje smak av jordbær.

Banansplitt

Mektig amerikansk isdessert med banan, ananas, jordbær og kirsebær.

Iskjeks

Når isen skal serverast blir det gjort i heimelaga iskjeks. Du kan bruke krumkakejernet eller eit eige vaffeljern for isvaflar.

Se Munter mat: Is med Price

Vises i NRK TV fram til 8. juli 2024

Vi starter med to typer sorbet og arbeider oss gjennom isens vidunderlige verden av smaker og konsistenser.

Vi starter med to typer sorbet og arbeider oss gjennom isens vidunderlige verden av smaker og konsistenser.