Hjemmelagde ispinner med blåbær, appelsin, kiwi, vannmelon, yoghurt, bringebær, sitron og lime

Ispinner kan smake akkurat det du vil hvis du lager dem hjemme. Mats Paulsen bruker både frukt, bær, juice og yoghurt.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Hjemmelagde ispinner med frukt, bær og yoghurt

Mats Paulsen lager ispinnene sjøl. I hans oppskrift på fire hjemmelagde ispinner finner du blåbær og eple, appelsin, kiwi, vannmelon og druer, yoghurt og bringebær og sitron, lime og mynte.

Slik gjør du

Ispinner med blåbær og eple

Bland frosne blåbær og en god eplejuice i ispinneformer.

Ispinner med appelsin, kiwi, vannmelon og druer

Kutt opp kiwi, vannmelon og druer i små biter og fyll så mye som mulig i ispinneformene. Fyll opp formene med en god appelsinjuice.

Ispinner med yoghurt og bringebær

Bland like mengder gresk yoghurt og vaniljeyoghurt. Ha i friske bringebær, og mos dem forsiktig sammen med yoghurten. Hell i ispinneformer.

Ispinner med sitron, lime og mynte

Kok opp en sukkerlake av cirka én desiliter vann og 100 gram sukker. Tilsett ei spiseskje maissirup eller glukose. Klem ut safta av ti sitroner og én lime, og bland alt sammen. Hell i ispinneformer, og legg i noen mynteblader.

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet Brønsj, NRK P1