Mango-sorbet formet som en rose i en blank skål.

En frisk mangosorbé med masse smak.

Foto: Jacob Snedevig / DR

Mangosorbé

Søt, syrlig, frisk, myk og aromatisk. Mangosorbé er ganske enkelt nydelig.

Slik gjør du

Velg så moden mango som mulig.

Skrell mangoene. Skjær kjøttet fra steinen.

Kok opp sukkersirupen i mellomtiden. La laken avkjøles litt.

Lag puré av mangokjøttet i sukkerlaken. Smak til med limejuice.

Bearbeid pureen i en iskremmaskin. Når det begynner å tykne kan du om ønskelig tilsette en eggehvite. Det gjør en sorbé mer kremaktig og lett.

Gjør isen ferdig i ismaskinen. Avkjøl i 2–3 timer i fryseren.

Tips

Har du ikke ismaskin, kan du fryse sorbeten i en vid bolle. Rør godt i den hver halvtime til den er fryst. Da knuser du iskrystallene som danner seg under frysing, og sorbeten blir nesten like bra som i maskin.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR