Kokosis

Kokosis med vanilje-, jordbær- og blåbærsmak.

Foto: Richard Nystad

Kokosis

I denne iskremen er det verken fløte, melk eller egg. Richard Nystad lager iskrem med kokosmelk og cashewnøtter som får farge og smak med vanilje, jordbær og blåbær.

Slik gjør du

Bløtlegg cashewnøtter over natten, eller kok dem i 10-15 minutter. Da får de en mer kremete konsistens, noe som er viktig i denne oppskriften.

Kjør kokosmelk, cashewnøtter, agave og vaniljeekstrakt i en blender til blandingen blir helt kremete. Dette er isbasen din.

Del isbasen i 3 deler.

Blend del 1 med jordbær del 2 med blåbær og så beholder du del 3 hvit. Ha dem i tre forskjellige beholdere som tåler frys. Sett isen på frys i minimum 4 timer før den kan spises.

Rør gjerne flere ganger i formene for å unngå iskrystaller. De tre delene kan puttes i samme form etter den har stått på frys i 1 time.

Kilde: Richard Nystad i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1