Rekecocktail med dill og pepperrot Andreas Viestad har laget denne varianten av den tradisjonsrike forretten.
Rekecocktail med chili og lime Denne forretten er et friskt alternativ til den tradisjonelle kombinasjonen av reker og majones.
Kremet rekesuppe med safran Festen er over, og det er skall igjen. Altfor ofte går rekeskallet i søpla, men det er dette som inneholder mest smak, mener Andreas Viestad.
Urtebrød på grillen Om sommeren er det ikke noe gøy å stå i timesvis på kjøkkenet og bake. Dette brødet er enkelt å lage, og kan legges rett på grillen, enten på en bakestein eller i en boks. Andreas Viestad viser deg hvordan.
Grillet og pepperrøykt nakkekotelett med kål og urtesmør Andreas Viestad lager lake til svinet, og legger pepperkorn på grillen for å røyke nakkekotelettene.
Urtesmør Det er ikke alle som vet hvor enkelt det er å lage sitt eget smør. Hvis du bruker rømme i tillegg til fløte, får smøret en fin syrlighet. Her smaksetter jeg smøret med ramsløk og havsalt, men du kan også bruke en kombinasjon av urter, for eksempel rosmarin, timian og salvie, sier Andreas Viestad. Oppskriften er fra Sommeråpent.
Mat i Sommeråpent Andreas Viestad lager mat i Sommeråpent 2010. Han tar oss med til Farsund i Vest-Agder og viser oss sommerstedet sitt. Her får du oppskriftene. Av Siri Bjelland Berven
Grillet og einerrøykt makrell med sitron og bacon Kombinasjonen av røyking og grilling er en metode som passer perfekt til feit fisk som makrell. Den tåler også kraftig tilbehør som bacon. I tillegg til å gi smak beskytter baconet fiskeskinnet, så det ikke revner. Andreas Viestad tilbereder makrellen i Sommeråpent.
Eplesorbet Dette er utvilsomt den morsomste måten å lage sin egen sorbet på. Ved hjelp av en pose med is og salt synker temperaturen slik at du kan lage din egen sorbet uten noe spesialutstyr. Du kan ta med deg isbiter og salt og noen poser på båttur eller piknik og lage sorbet der og da.
Fish and chips I England har ethvert nabolag med respekt for seg selv en fish and chips-sjappe. Det har vi ikke her hjemme, så vi må lage vår egen fish and chips. Dette er brødrene Price sin versjon.
Søtpotetpai Det er mange som elsker pommes frites av søtpoteter, men de egner seg også godt til søt mat. I denne paien kommer søtpoteten helt til sin rett, konsistensen blir saftig og lekker, og den søtlige smaken passer godt til krydderne.
Barbecue ribs med mac'n cheese Det er en sann fornøyelse å legge ribbe på grillen, og den er høyt elsket, særlig i USA. Brødrene Price serverer lekre barbecue ribs sammen med en annen amerikansk klassiker, macaroni and cheese.
Brødpudding Gammelt brød kan bli til den deiligste dessert. Med egg, fløte, melk, vanilje og en tur i stekeovnen blir det brødpudding som du kan servere med iskrem, friske bær, syltetøy eller frukt.
Grillet asparges med parmesansaus Asparges er en favoritt på grillen. Gjør den ekstra luksuriøs med en kremet parmesansaus.
Escalivada Mettende og smakfulle grønnsaker som har fått en runde på grillen. Det gir ekstra god smak. Grønnsakene klarer seg godt på egen hånd med bare litt brød til. Denne spanske retten skal serveres kald, men er like god varm.