Rekecocktail med dill og pepperrot Andreas Viestad har laget denne varianten av den tradisjonsrike forretten.
Rekecocktail med chili og lime Denne forretten er et friskt alternativ til den tradisjonelle kombinasjonen av reker og majones.
Kremet rekesuppe med safran Festen er over, og det er skall igjen. Altfor ofte går rekeskallet i søpla, men det er dette som inneholder mest smak, mener Andreas Viestad.
Urtebrød på grillen Om sommeren er det ikke noe gøy å stå i timesvis på kjøkkenet og bake. Dette brødet er enkelt å lage, og kan legges rett på grillen, enten på en bakestein eller i en boks. Andreas Viestad viser deg hvordan.
Grillet og pepperrøykt nakkekotelett med kål og urtesmør Andreas Viestad lager lake til svinet, og legger pepperkorn på grillen for å røyke nakkekotelettene.
Urtesmør Det er ikke alle som vet hvor enkelt det er å lage sitt eget smør. Hvis du bruker rømme i tillegg til fløte, får smøret en fin syrlighet. Her smaksetter jeg smøret med ramsløk og havsalt, men du kan også bruke en kombinasjon av urter, for eksempel rosmarin, timian og salvie, sier Andreas Viestad. Oppskriften er fra Sommeråpent.
Mat i Sommeråpent Andreas Viestad lager mat i Sommeråpent 2010. Han tar oss med til Farsund i Vest-Agder og viser oss sommerstedet sitt. Her får du oppskriftene. Av Siri Bjelland Berven
Grillet og einerrøykt makrell med sitron og bacon Kombinasjonen av røyking og grilling er en metode som passer perfekt til feit fisk som makrell. Den tåler også kraftig tilbehør som bacon. I tillegg til å gi smak beskytter baconet fiskeskinnet, så det ikke revner. Andreas Viestad tilbereder makrellen i Sommeråpent.
Eplesorbet Dette er utvilsomt den morsomste måten å lage sin egen sorbet på. Ved hjelp av en pose med is og salt synker temperaturen slik at du kan lage din egen sorbet uten noe spesialutstyr. Du kan ta med deg isbiter og salt og noen poser på båttur eller piknik og lage sorbet der og da.
Super eplesesong – Ni eplekjekke Ja, vi feirer eplenes festdag. Eplet er den nest mest populære frukten i Norge, etter banan. Nå er det proppfullt av deilige norske epler i butikker og i frukthager. Lag deg noe eplegodt. Av Ingvill Bjorland
Alt i ei gryte Hausten er tida for lune, gode gryter med masse smak. Og så er det så lettvint og greitt å putte alt opp i same gryte. Mindre oppvask blir det òg. Av Kristin Eriksen
Kikertsuppe med eple og karri Det er mange grunner til å nyte kikertsuppe med eple og karri. Suppen varmer godt i kroppen, den er stappfull av proteiner, kjernesunn og den koster ikke mer enn en tyggegummipakke!
Tilslørte plommer Tilslørte bondepiker lages vanligvis med eplekompott. I denne oppskriften med plommekompott krydrer Lise Finckenhagen plommene med vanilje, kanel og kardemomme.
Nydelige lammeskanker Mens lammeskankene godgjør seg i ovnen har du tid til å dekke bord og forberede festen. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen.
Supertynn Club sandwich Et klassisk smørbrød i sin beste utgave, med alle smaker i hver eneste bit. Til lunsj eller som en kveldsrett – prøv Strömsös supertynne club sandwich!