Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladeis med sprø nøtteruller

Sjokoladeis med frysetørka bringebær og hjemmelagde, sprø nøtteruller.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Sjokoladeis med sprø nøtteruller

Mette Blomsterbergs hjemmelagde sjokoladeis – uten ismaskin. Gir du den tre timer i fryseren, er den klar.

Slik gjør du

Sjokoladeis

Sett formene du skal bruke i fryseren. Del vaniljestanga i to på langs, og skrap ut frøa med en liten kniv. Gni frø sammen med litt sukker.

Pisk vaniljesukkeret, resten av sukkeret og eggeplommer til en tjukk, hvit eggeblanding. Hakk 75 gram sjokolade fint, og smelt den over vannbad. Sjokoladen skal holde mellom 45 og 50 grader når den er klar.

Pisk fløten til lett krem, og hakk resten av sjokoladen (50 gram) fint. Bland den smelta sjokoladen sammen med eggeblandinga, og pisk kraftig. Ha i en tredel av den piska kremen, og pisk mer. Ha til slutt i resten av kremen og den finhakka sjokoladen. Vend alt forsiktig sammen.

Isen fylles i de kalde porsjonsskålene, og settes i fryseren. De må stå i minst tre timer før de er klare. Du kan gjerne la dem stå til neste dag, men da bør du dekke dem til.

Sprø nøtteruller og «krønsj»

Bland alle ingrediensene sammen til en glatt deig. Del den i to, og så hver del i fire, og form åtte kuler.

Trykk kulene flate, og sett fire av dem – med god plass mellom hver – på ei bakepapirkledd steikeplate. De skal steikes imellom fem og sju minutter på 160 grader, og bli lett gylne.

Straks etter du har tatt dem ut av ovnen, må du lage ruller av de flate kakene. Bruk en krumkakepinne eller et annet, passende kjøkkenredskap som form.

Gjør deretter det samme med de fire siste deigemnene. Når du har åtte ruller, tar du til side de seks fineste. Disse bruker du hele, som pynt. De to minst pene knuser du til «krønsj».

Servering

På bunnen av hver tallerken strør du frysetørka bringebær og krønsj. Oppå setter du den porsjonsfryste isen. Den bør kanskje stå ute i fem minutter før den spises, det avhenger litt av hvor kald fryser du har. Til slutt legger du en nøtterull oppå hver isporsjon.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR