Egg bhurji – indisk eggerøre Dette er ein krydra indisk frukostklassikar. Den er også populær som kjapp lunsjrett eller snadder mellommåltid.
Palak paneer – indisk spinatgryte med kremost Dette er kort og godt ost i spinatsaus. Den vedunderlege smaken kjem av både fløyte og ost servert i ein krydderfest. Ein smaksrik og proteinrik vegetarrett.
Daal – indisk linsegryte Indisk dal, daal, dahl eller dhalI – det blir skrive ulikt etter kor i India ein er. Men smaken er like god overalt. Dette er ein superenkel rett, basert på linser full av herlege kryddersmakar.
Kylling tikka masala Denne fantastisk gode retten er faktisk oppfunnen i Storbritannia. Det blir sagt at ein kokk berga tørr kylling med å piske opp ein mild indisk saus med yoghurt. Den blei så populær at han spreidde seg over heile Storbritannia og deretter resten av verda.
Aloo gobi – indisk curry med blomkål og potet Dette er billig, enkelt og herleg smaksrikt. Ein klassisk indisk rett med poteter, blomkål og mange aromatiske krydder. Aloo gobi er fantastisk god kvardagsmat.
«Fish curry» – indisk fiskegryte Denne torskeretten har ein nydeleg jamn saus som er ei blanding av søt kokos, syrleg tamarind og litt varme frå chili. Indisk mat inneheld ofte fleire komplekse smakar. Kunsten er å finne den perfekte balansen mellom søtt, salt og surt.