Dette er ein favoritt over heile verda – eit herremåltid av restar. Asiatisk steikt ris med kylling er lett og kjapt, med smakar som er lette å like for både store og små.
Denne smaker like godt som han er rask å lage. Retten er superpopulær over heile Thailand, og er eit herlege «avbrot» i alle karrirettane som vi elles et så mykje av.
Vi byr på avslappa og slentrande japansk gatemat. Dette er ferske nudlar, smaksrik kraft og kokt svinebog. Klassisk hurtigmat blir til klassesuppe.
Dette er ikkje ei kake, ikkje har den gulrot heller. Dette er populær gatemat i Singapore. «Singapore carrot cake» byr på reker og steikte grønsaker med egg og krydder.
Dette er ein krydra indisk frukostklassikar. Den er også populær som kjapp lunsjrett eller snadder mellommåltid.
Dette er kort og godt ost i spinatsaus. Den vedunderlege smaken kjem av både fløyte og ost servert i ein krydderfest. Ein smaksrik og proteinrik vegetarrett.
Indisk dal, daal, dahl eller dhalI – det blir skrive ulikt etter kor i India ein er. Men smaken er like god overalt. Dette er ein superenkel rett, basert på linser full av herlege kryddersmakar.
Denne fantastisk gode retten er faktisk oppfunnen i Storbritannia. Det blir sagt at ein kokk berga tørr kylling med å piske opp ein mild indisk saus med yoghurt. Den blei så populær at han spreidde seg over heile Storbritannia og deretter resten av verda.
Dette er billig, enkelt og herleg smaksrikt. Ein klassisk indisk rett med poteter, blomkål og mange aromatiske krydder. Aloo gobi er fantastisk god kvardagsmat.