Kransekaketerte med jordbær Kransekake hører med til festlige anledninger, og hvis du ikke går løs på 18 ringer, kan du gjøre det enkelt med denne varianten. Den har kransekakedeig i bunn og er toppet med vaniljekrem og bær.
Makroner med sjokoladekrem Makroner er en av de virkelige konditorklassikerne som det er veldig gøy å få til selv hjemme. Heldigvis er makroner overraskende enkle å lage så lenge du får til den riktige konsistensen på mandelmarengsen.
Bakt sjokoladeterte med bringebær Alle liker en god tertebunn, med den fyldige, varme smaken av bakt smør og sukker. Så hvorfor ikke putte det aller beste i verden oppi tertebunnen, nemlig sjokolade? Oppskriften er fra sjokoladeekspert og konditor Sverre Sætre.
Concorde på min måte Dette er Sverre Sætres versjon av kaken som ble laget for å feire det supersoniske flyet Concorde. Kaken består av sprø kjeks og hasselnøtter, sjokolademousse og glasur. Den skal pyntes med marengspinner, makroner, bær og tynne sjokoladeplater.
Svinefilet med flådd paprika Ruller man inn svinefilet i bacon, blir kjøttet veldig saftig og godt. Som tilbehør er grillet og flådd paprika perfekt. Paprikaen får en lett røyksmak pga. den harde grillingen. Det svarte skinnet må du fjerne.
Sommersalat med parmesanstekt kylling Sverre Sætre serverer salat med lekre grønnsaker, god dressing og kylling med spekeskinke og parmesan.
Reker med chilikrydret pitabrød og urtemajones Reker blir enda bedre med litt ekstra smak, og i denne oppskriften fra Sommeråpent er det chili i pitabrødet og urter i majonesen.
Grillet rabarbradessert med nøttetopping Rabarbra og jordbær toppet med et sprøtt lokk av nøtter serveres med pisket krem eller iskrem. Sverre Sætre griller dessert i Sommeråpent.
Jordbær med lime- og myntesukker Sverre Sætre strør sukker med smak av mynte og lime over jordbærene.
Kladdkake Sjokoladekaken er kladdete i midten. Derav navnet. Det er viktig å ikke steke den for mye. Den skal være myk og saftig med et raust lag glasur på toppen.
Potetpletter med eplesyltetøy Potetpletter med syltetøy er en klassisk dessert som gir en følelse av gammel husmannskost. Desserten blir enda litt bedre hvis eplene til syltetøyet er plukket i egen eller naboens hage.
Syv med sopp på topp Nå kan du kose deg med sopp – enten du finner den i skogen eller butikken. Sopp er gull både til pasta, pai og pizza, risotto, salat, sandwich og brød. Vi gir deg maks «soppegodt». Vel bekomme. Av Ingvill Bjorland
Kanelknutar Kanelknutar er gode heile året! Både store og små diggar den søte smaken av kanel og sukker.
Fårikål fra Lise Finckenhagen Høsten har for alvor kommet og dermed er det tid for fårikål. Prøv oppskriften til Lise Finckenhagen.