NRK Meny
Normal

Winehouse opptrer ved hjelp av satellitt

Selv om hun ikke får visum til USA kommer hun til å være "tilstede" når Grammyprisene skal deles ut.

Amy Winehouse

Amy Winehouse får ikke reise til USA fordi hun fikk narko-bot i Bergen.

Foto: MATT DUNHAM / AP

Nett-tv: Amy Winehouse nektes USA-visum

Torsdag kveld ble det kjent at Amy Winehouse ikke får visum slik at hun kan reise til USA og Grammy-festen i Los Angeles, hvor hun kan vinne seks priser.

Stoppes av narko-bot

Winehouse blir på en måte likevel til stede, melder nettstedet Female First. Den britiske sangfuglen - som for tiden får behandling for sine rusproblemer ved en London-klinikk - skal nemlig opptre live, via satellitt.

Den amerikanske ambassaden i London avslo hennes søknad om visum. Årsaken er at artisten i fjor ble bøtelagt i Bergen for oppbevaring og bruk av narkotika.

Takketaler via satelitt

Og det hjelper nok heller ikke saken hennes at en video med Winehouse, der hun røyker crack etter først å ha inntatt kokain, ecstasy og valium, har sirkulert på nettet siden januar.

Dersom Winehouse vinner noen av prisene hun er nominert til, kommer hun også til å framføre takketaler live - via satellitt, melder Entertainment Weekly.

- Har gjort store framskritt

En talsperson for det britiske stjerneskuddet sier:

- Dessverre gikk ikke visumsøknaden gjennom ved den amerikanske ambassaden i London. Amy har gjort store framskritt etter at hun entret rusbehandlingsklinikken for to uker siden, og selv om hun er skuffet har hun akseptert utfallet og vil konsentrere seg om å bli frisk.

Grammy Awards arrangeres i Los Angeles søndag 10. februar.

Flere kulturnyheter