NRK Meny
Normal

Winehouse opptrer ved hjelp av satellitt

Selv om hun ikke får visum til USA kommer hun til å være "tilstede" når Grammyprisene skal deles ut.

Amy Winehouse

Amy Winehouse får ikke reise til USA fordi hun fikk narko-bot i Bergen.

Foto: MATT DUNHAM / AP

Nett-tv: Amy Winehouse nektes USA-visum

Torsdag kveld ble det kjent at Amy Winehouse ikke får visum slik at hun kan reise til USA og Grammy-festen i Los Angeles, hvor hun kan vinne seks priser.

Stoppes av narko-bot

Winehouse blir på en måte likevel til stede, melder nettstedet Female First. Den britiske sangfuglen - som for tiden får behandling for sine rusproblemer ved en London-klinikk - skal nemlig opptre live, via satellitt.

Den amerikanske ambassaden i London avslo hennes søknad om visum. Årsaken er at artisten i fjor ble bøtelagt i Bergen for oppbevaring og bruk av narkotika.

Takketaler via satelitt

Og det hjelper nok heller ikke saken hennes at en video med Winehouse, der hun røyker crack etter først å ha inntatt kokain, ecstasy og valium, har sirkulert på nettet siden januar.

Dersom Winehouse vinner noen av prisene hun er nominert til, kommer hun også til å framføre takketaler live - via satellitt, melder Entertainment Weekly.

- Har gjort store framskritt

En talsperson for det britiske stjerneskuddet sier:

- Dessverre gikk ikke visumsøknaden gjennom ved den amerikanske ambassaden i London. Amy har gjort store framskritt etter at hun entret rusbehandlingsklinikken for to uker siden, og selv om hun er skuffet har hun akseptert utfallet og vil konsentrere seg om å bli frisk.

Grammy Awards arrangeres i Los Angeles søndag 10. februar.

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters