Amy Winehouse tvinges til å møte i retten

Hvis den britiske sangerinnen ikke møter opp i retten i Bergen, har hun i realiteten tapt saken.

Amy Winehouse

TATT IGJEN: Amy Winehous er under etterforskning også i England, og er i øyeblikket nektet innreise til USA på grunn av narkotikaforholdene.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Det hevder politiadvokat Rudolf Christoffersen ved Hordaland politidistrikt, som er oppnevnt som aktor i saken mot Winehouse statsadvokaten i Hordaland.

Skyldte på frisøren

Popstjernen, hennes mann Blake Fielder-Civil og parets frisør ble alle pågrepet på Hotel Norge i Bergen 18. oktober i fjor, kvelden før konserten i Peer Gynt-salen i Grieghallen.

På hotellrommet fant politiet syv gram marihuana, og røykvarsleren i rommet var tapet over. Ikke verdens største sak, akkurat.

Men Winehouse nektet først kjennskap til stoffet, og skyldte på frisøren. Etter en natt i arresten i Bergen ombestemte hun seg, og skrev under på forelegget på 500 euro.

Nektet innreise til USA

Så langt alt vel. Problemet oppstod først da Amy Winehouse skjønte hva hun hadde skrevet under på. Et forelegg for narkotikaforbrytelse kan nemlig skape problemer for henne i andre land, blant annet ved innreise til USA.

Stjernen engasjerte derfor advokat i Bergen, og gjorde alt for å få omgjort forelegget. Advokaten har hevdet at Winehouse aldri hadde skrevet under på forelegget, dersom hun forstod hva hun skrev under på.

Uten å lykkes.

Politiet står på sitt, og klagen ble først avvist hos statsadvokaten. Partene skal nå møtes i Gulating lagmannsrett 29. februar, hvor retten skal ta stilling til om sangerinnen ble lurt til å skrive under på forelegget.

Retten har besluttet at Winehouse, Fielder-Civil og frisøren alle må møte opp i tinghuset i Bergen for å forklare seg. Aktor i saken, politiadvokat Rudolf Christoffersen, sier popstjernen ikke har noe annet valg enn å møte opp.

- Hvis Winehouse ikke dukker opp selv, vil anken bli avvist. Da er saken ferdig, og foreleggene blir stående. Da er hun like langt, sier Christoffersen til NRKHordaland.no.

Etterforskes på nytt

Artistens advokat, Ole Kvelstad, ønsker ikke å si noe om hvor sannsynlig det er at hans klient vil innfinne seg i tinghuset når saken skal behandles.

- Retten har besluttet at de skal være til stede. Det har jeg formidlet til henne, er alt Kvelstad ønsker å si om saken.

Det er satt av én dag til behandling av saken i Gulating lagmannsrett.

Tidligere denne uken offentliggjorde engelske The Sun en privat video av Amy Winehouse, hvor artisten tilsynelatende røyker crack. Hun er nå under etterforskning også i England, og er i øyeblikket nektet innreise til USA på grunn av narkotikaforholdene.