Normal

Holder Amy seg på matta?

Klarer Amy Winehouse å holde seg «på rett kjøl» framover kan det bli både Grammyopptreden og Bond-låt.

Amy Winehouse

Amy Winehouse, før hun ble lagt inn til avrusing.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Amy Winehouse kan komme til å skrive og synge inn den neste James Bond-låten. Og artisten, som er nominert til hele seks priser til Grammy-showet, kan også komme til å opptre der med sine hitlåter «Rehab» og «You Know I'm No Good» der.

- Holder av tid

Dette bekreftes av en representant for Grammy:

- De holder av tid i showet til henne. Det vil bli nære på dersom det skjer.

Men da må hun holde seg rusfri framover. Og klarer hun de så lenge som i to måneder til kan det også bli Bond-låt på henne, skriver den engelske tabloiden The Sun.

Kan få oppdraget

Sangeren er for tiden inne til behandling for rusproblemer ved en klinikk i London, og dersom hun er oppe og går igjen i april, kan hun få oppdraget.

Amy Winehouse

Amy Winehouse er nominert til hele seks Grammy-priser. Klarer hun å komme seg på gallaen?

Foto: MATT DUNHAM / AP

En kilde uttaler til The Sun:

- Bond-folkene vil ta en endelig avgjørelse i april når det gjelder filmmusikken. Dersom Amy holder seg på matta, er jobben hennes.

Om den kommende 007-filmen, «Quantum Of Solace», sier en kilde:

- Amy er perfekt

- Det vil bli en mørk følelse i filmen, derfor er Amy perfekt. Dette er en virkelig stor sjanse for henne, og enda en motiverende faktor som kan få henne til å kutte ut narkotika.

Amy Winehouse (24) vet for tiden ikke om hun vil få visum slik at hun kan reise til USA og bivåne søndagens Grammy-fest i Los Angeles, etter at hun ble tatt med narkotika av politiet i Bergen .

Ektemannen hennes, Blake Fielder-Civil, sitter for tiden i fengsel og er anklaget for overfall samt forsøk på bestikkelser og bevisødeleggelse.

Kulturstrøm

 • Europaturneen startar i London

  Gruppa Highasakite, med Ingrid Helene Håvik frå Ålesund i spissen, har annonsert datoane for sin komande Europa-turné. Dei startar i London 28. februar og avsluttar i Berlin 17. april. Bandet skal også innom byar som Paris, Dublin og Stockholm.

  Highasakite pressebilde
  Foto: Stian Andersen
 • Får prestisjetung pris

  Forfattaren Ahmedur Rashid Chowdury busett i Skien får den prestisjetunge Ossietzkyprisen. Rashid Chowdury får prisen for å gje ut litteratur som fremjar liberale og sekulære verdiar i heimlandet Bangladesh. Prisen blir delt ut i Oslo i november. Ossietzkyprisen deles ut av Norsk P.E.N. for fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut årlig på Fengslede Forfatteres Dag, 15. november. Prisen har sitt navn etter den tyske forfatteren og nobelprisvinneren Carl von Ossietzky.

  Ahmedur Rashid Chowdury
  Foto: Arne Olav Hageberg
 • Europeisk pris til Johan Harstad

  Johan Harstad er tildelt den Europeiske litteraturprisen i Nederland for utgivelsen av romanen «Max, Mischa og Tetoffensiven», skriver Gyldendal forlag i en pressemelding. Prisen er på 10.000 Euro og kårer fjorårets beste moderne europeiske roman gitt ut i nederlandsk oversettelse. Det er første gang en norsk forfatter får prisen. Les Marta Norheims anmeldelse.

  Johan Harstad med ny bok
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix