Winehouse tatt med narko i Bergen

Verdensstjernen Amy Winehouse tilbrakte natten i politiarresten i Bergen, etter at hun og to andre torsdag tatt med narkotika på hotellrommet.

Amy Winehouse bryr seg fint lite om hva folk sier om henne.
Foto: Magne Gisvold / NRK

BILDEGALLERI: Amy går verden rundt

Popstjernen Amy Winehouse er i Bergen for å holde konsert i Grieghallen i kveld, men artistens narkobruk kan sette både konserten og resten av turneen i fare. I går ble Winehouse arrestert i Bergen, dagen før konserten i Peer Gynt-salen.

– Tre engelske statsborgere, deriblant Amy Winehouse og hennes mann, ble pågrepet på Radisson SAS Hotel Norge ca kl. 19 torsdag kveld, etter at politiet fikk melding fra hotellet om at det ble brukt narkotika på et hotellrom, forteller politioverbetjent Siri Doksæter til NRKHordaland..no

Har du tips el bilder i denne saken? Ta kontakt med NRK Hordaland på tlf. 55 27 52 58, eller send MMS merket "tips" til 1987.

Overnattet i arresten

Den tredje personen som ble innbrakt, var en annen person i reisefølget hennes. Politiet troppet opp på hotellet og ransaket rommet, hvor det ble funnet mindre mengder marihuana, for eget bruk. Samtlige ble arrestert og innbrakt til politihuset i Bergen, hvor verdensstjernen måtte overnatte i arresten.

Radisson SAS Hotel Norge i Bergen

TIPS FRA HOTELLET: Politiet ble varslet av ansatte på Hotel Norge.

Foto: Åge Algerøy / NRK

– Winehouse og de to andre ble avhørt i går kveld. Samtlige har erkjent forholdet, og er ilagt forelegg. Winehouse og hennes mann ble hver ilagt forelegg på 500 euro, mens den tredje fikk et forelegg på 240 pund, sier Doksæter.

De tre ble løslatt ved syvtiden fredag morgen.

- Ingen forskjellsbehandling

– Hvor vanlig er det at pågrepne må overnatte i arresten etter å ha blitt tatt med mindre mengder marihuana?

– Det er helt vanlig. De var heller ikke de eneste som overnattet hos oss i natt etter slike forhold. Så her var det ingen forskjellsbehandling, sier politioverbetjenten.

Hun innrømmer likevel at den herjede sangstjernen er blant de mer celebre gjestene politiet i Bergen har hatt den siste tiden.

– Vi har hatt kjendiser her nede før, men det begynner å bli en stund siden sist, sier Doksæter.

Uklart om konserten

Det er uklart om arrestasjonen får noe å si for konserten i Grieghallen, men beslaget av narkotika skal ikke ha vært så stort at politiet har bedt om vareteksfenglsing av Winehouse.

Frank Nes i Bergen Live, som står bak konserten i Grieghallen, vet ikke hva Winehouse har foretatt seg i Bergen.

- Vi jobber videre med tanke på at konserten skal holdes, og skal ha et møte med turneledelsen nå i formiddag, sier Nes til NRKHordaland.no.

Elendig i Danmark

Onsdag opptrådte Winehouse på Kaizer Orchestras favorittscene i Danmark, Vega. Ifølge Ekstrabladet sang artisten brukbart, men oppførselen hennes avslørte at slett ikke alt er som det skal.

«Det virket som om Winehouse var et helt annet sted enn både musikere og publikum. Det var bedrøvende å overvære, men på et annet plan bisart fascinerende. Så galt kan det gå, når alle ens drømmer blir oppfylt. Ikke noen ny historie, men tankevekkende hver gang. Kombinasjonen av stort talent og liten selvtillit er en giftig cocktail», skriver avisens anmelder Henrik Queitsch.

24-åringen avlyste tidligere i år sin opptreden på Øya-festivalen, etter at hun havnet i koma etter inntak av heroin, kokain, ecstasy og beroligende piller. Kort tid etter ble også hele den påfølgende USA-turneen hennes avlyst.

Amy Winehouse, som tidligere har fortalt at flere av sangtekstene hennes er selvbiografiske, ble tidligere denne måneden kåret til verdens nest minst sexy kvinne av nettstedet Maxim.