Amy fikk viljen sin

Lagmannsretten har gått med på å utsette rettsmøtet i Bergen, som opprinnelig skulle finne sted førstkommende fredag.

Amy Winehouse

SLIPPER P KOMME: Amy Winehouse har fått medhold i lagmannsretten i at saken må utsettes. Men hun må fortsatt komme en gang...

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Det opplyser Gulating Lagmannsrett til  nrkhordaland.no onsdag ettermiddag.

Winehouse skulle etter planen møte i retten fredag i et forsøk på å slippe unna en narkotikabot på 4.000 kroner. Boten fikk hun etter at hun sammen med sin ektemann og sin frisør ble pågrepet med sju gram marihuana på Hotell Norge i Bergen i fjor høst.

Politiet ikke overrasket

- Jeg er ikke overrasket om det ender med utsettelse. Det er lav terskel for slikt. Men jeg må si jeg er ganske forundret over at Winehouse ikke er mer ivrig etter å få en avklaring på saken sin, sa aktor i saken, politiadvokat Rudolf Christoffersen til nrkhordaland.no onsdag formiddag.

Lagmannsretten begrunner utsettelsen med at Winehouses ektemann, Blake Fielder-Civil, sitter varetektsfengslet i England, og at det er nødvendig med hans vitnemål for å få saken tilstrekkelig opplyst.

Amy Winehouse

SUNN OG FRISK: Slik var man vant til å se Winehouse da hun slo igjennom. Artistens forfall har sendt sjokkbølger gjennom musikkverdenen.

Foto: Leon Neal / AFP

Dermed får Winehouse også arbeidsro til å kunne gå på NME Music Awards i London i morgen kveld, hvor hun er nominert til en rekke priser. Takket være lagmannsretten kan den unge sangstjernen nå ta seg en skikkelig fest, i stedet for å ta fly til BGO Norway torsdag kveld.

NETT-TV: Skandalene rundt Amy Winehouse og Pete Doherty

- Ikke mottatt forkynning

Advokat Ole Kvelstad begrunnet ønsket om utsettelse med at saken ikke er forkynt for de tre britene på riktig måte.

- Politiet har sendt postforkynning. Den har ikke mine klienter mottatt, sier Kvelstad til Bergens Tidende.

Han kritiserer også at politiet ikke har gjort nok for å få framstilt ektemannen Blake Fielder-Civil til rettssaken. Han sitter fengslet i London i en annen sak.

Må komme uansett

Politiadvokat Rudolf Christoffersen sier at saken ikke er at en slik karakter at politiet vil sette i gang et stort apparat for å få Fielder-Civil til Norge. Han mener Winehouse kjenner til når saken er berammet selv om brevet med forkynning ikke er mottatt.

Nå har altså lagmannsretten gitt Winehouse medhold på søknaden om utsettelse. Det hjelper den nedslitte stjernen bare i første omgang. Skal hun få slettet narkoboten fra rullebladet, har hun ikke noe annet valg enn å møte opp i retten i Bergen en eller annen gang.

- Hvis Winehouse ikke dukker opp selv, vil anken bli avvist. Da er saken ferdig, og foreleggene blir stående. Da er hun like langt, sier Christoffersen til NRKHordaland.no.