Hopp til innhold

Sjokkvideo av Amy Winehouse

En film av Amy Winehouse som røyker crackpipe og sniffer ecstasy og kokain er offentliggjort.

Amy Winehouse

Amy Winehouse forlater retten etter fredagens høring i ektemann Blake Fielder-Civils sak - bare timer etter at opptak ble gjort av hvordan hun røyker crack, sniffer ecstasy og kokain og hadde i seg valium.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Filmen er å se på den britiske tabloidavisen The Suns hjemmeside .

Opptaket er gjort i morgentimene fredag, og viser en herjet Amy som fester sammen med venner i sin egen leilighet, og kom avisen i hende tirsdag.

Ecstasy fra kredittkort

Med brudebildet av seg selv og Blake Fielder-Civil i bakgrunnen sniffer hun først ecstasy fra et kredittkort. Noen minutter senere tilbyr en kamerat henne kokain, og advarer henne mot å ta for mye fordi det er så konsentrert. Men Winehouse sniffer i seg en hel linje, før opptaket viser hvordan hun surrer rundt i leiligheten.

Til slutt klatrer hun opp trappen til soverommet, der hun stirrer inn i kamera og så fyrer opp en crackpipe. Når vennene prøver å få henne med seg ut, svarer hun at hun «er ubrukelig» siden hun har hatt i seg «omtrent seks valium» for å «komme seg ned».

Bare timer før høring

Dette var bare timer før hun skulle i retten for å støtte ektemann Blake Fielder-Civil, som skulle møte i en ny høring - noe hun så vidt rakk.

Opptaket varer i 19 minutter, og har rystet familie og venner som desperat prøver å få henne til å legge seg inn til avvenning. De frykter ifølge The Sun at det bare er øyeblikk om å gjøre før hun tar en ny overdose, slik hun gjorde i august i fjor. Men hun nekter og hevder at intet behandlingssenter kan hjelpe.

- Hun dreper seg selv

- Hun må få hjelp. Amy ser syk og skitten ut, og er så tynn at du lurer på hvor mye mer hun tåler. Amy har låst seg i et stup mot selvutslettelse - hun dreper seg selv. Videoen viser en kvinne helt ute av kontroll, sier en venn av «Back in Black»-stjernen til avisen. En annen kilde sier at noen må ta tak i Amy og få snudd henne rundt, ellers vil «et stort talent snart forsvinne».

En sekvens av filmen viser Amy som leter etter katten sin, som hun mener en partygjest har sluppet ut av et stille rom og inn på festen. Da mumler Amy:

- Hvis jeg var den katten, ville jeg dratt min vei - jeg ville ringt etter en taxi.

Kulturstrøm

 • Flere norske filmfolk blir medlemmer av Oscar-akademiet

  Flere norske skuespillere og filmfolk er invitert inn som medlemmer av Oscar-akademiet, noe som gjør at de kan stemme på hvem som skal få Oscar-prisen.

  Skuespiller Renate Reinsve, samiske filmdirektøren Anna Lajla Utsi, castingdirektøren Yngvill Kolset Haga og filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen er invitert inn.
  (NTB)

  Renate Reinsve
  Foto: Tordis Gauteplass / NRK
 • Advokat mener R. Kelly maks bør dømmes til ti år

  – R. Kelly fortjener ikke mer enn 10 år i fengsel til tross for at han ble dømt for å ha gjort overgrep tiår for å rekruttere kvinner og jenter til sex, noe som gjenspeiler hvordan historie som misbrukt barn kan ha ført til hans voksne «hyperseksualitet», sa R&B-sangerens advokat ifølge Reuters.

  Påtalemyndigheten har sagt at Kelly bli fengslet for mer enn 25 år, noe de gjenspeiler hans fortsatte fare for publikum og mangel på anger for å ha utnyttet sin berømmelse for å lokke ofre til seg
  bane, hvor han kunne tilfredsstille sine rovvilte og seksuelle lyster.

 • TV 2 oppfylte krav som allmennkringkaster

  TV 2 oppfylte i fjor de fleste kravene som allmennkringkaster og mottar full kompensasjon på 135 millioner kroner for 2021, ifølge Medietilsynet.

  Avtalen som trådte i kraft 1. januar 2019, gjør at kanalen kan få inntil 135 millioner kroner hvert år i fem år for å dekke nettokostnadene ved å levere allmennkringkastingsinnhold. Avtalen varer fram til neste år.

  Som kommersiell allmennkringkaster skal TV 2 blant annet levere egenproduserte daglige riksdekkende nyhetsprogrammer med base i den sentrale nyhetsredaksjonen (Bergen), norskspråklige program for barn og unge og førstegangsvisninger av norsk film og TV-drama.

  (©NTB)

  Tv2 logo
  Foto: Javad Parsa / Javad Parsa

Flere kulturnyheter