Hopp til innhold

Sjokkvideo av Amy Winehouse

En film av Amy Winehouse som røyker crackpipe og sniffer ecstasy og kokain er offentliggjort.

Amy Winehouse

Amy Winehouse forlater retten etter fredagens høring i ektemann Blake Fielder-Civils sak - bare timer etter at opptak ble gjort av hvordan hun røyker crack, sniffer ecstasy og kokain og hadde i seg valium.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Filmen er å se på den britiske tabloidavisen The Suns hjemmeside .

Opptaket er gjort i morgentimene fredag, og viser en herjet Amy som fester sammen med venner i sin egen leilighet, og kom avisen i hende tirsdag.

Ecstasy fra kredittkort

Med brudebildet av seg selv og Blake Fielder-Civil i bakgrunnen sniffer hun først ecstasy fra et kredittkort. Noen minutter senere tilbyr en kamerat henne kokain, og advarer henne mot å ta for mye fordi det er så konsentrert. Men Winehouse sniffer i seg en hel linje, før opptaket viser hvordan hun surrer rundt i leiligheten.

Til slutt klatrer hun opp trappen til soverommet, der hun stirrer inn i kamera og så fyrer opp en crackpipe. Når vennene prøver å få henne med seg ut, svarer hun at hun «er ubrukelig» siden hun har hatt i seg «omtrent seks valium» for å «komme seg ned».

Bare timer før høring

Dette var bare timer før hun skulle i retten for å støtte ektemann Blake Fielder-Civil, som skulle møte i en ny høring - noe hun så vidt rakk.

Opptaket varer i 19 minutter, og har rystet familie og venner som desperat prøver å få henne til å legge seg inn til avvenning. De frykter ifølge The Sun at det bare er øyeblikk om å gjøre før hun tar en ny overdose, slik hun gjorde i august i fjor. Men hun nekter og hevder at intet behandlingssenter kan hjelpe.

- Hun dreper seg selv

- Hun må få hjelp. Amy ser syk og skitten ut, og er så tynn at du lurer på hvor mye mer hun tåler. Amy har låst seg i et stup mot selvutslettelse - hun dreper seg selv. Videoen viser en kvinne helt ute av kontroll, sier en venn av «Back in Black»-stjernen til avisen. En annen kilde sier at noen må ta tak i Amy og få snudd henne rundt, ellers vil «et stort talent snart forsvinne».

En sekvens av filmen viser Amy som leter etter katten sin, som hun mener en partygjest har sluppet ut av et stille rom og inn på festen. Da mumler Amy:

- Hvis jeg var den katten, ville jeg dratt min vei - jeg ville ringt etter en taxi.

Kulturstrøm

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK
  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober