Sjokkvideo av Amy Winehouse

En film av Amy Winehouse som røyker crackpipe og sniffer ecstasy og kokain er offentliggjort.

Amy Winehouse

Amy Winehouse forlater retten etter fredagens høring i ektemann Blake Fielder-Civils sak - bare timer etter at opptak ble gjort av hvordan hun røyker crack, sniffer ecstasy og kokain og hadde i seg valium.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Filmen er å se på den britiske tabloidavisen The Suns hjemmeside .

Opptaket er gjort i morgentimene fredag, og viser en herjet Amy som fester sammen med venner i sin egen leilighet, og kom avisen i hende tirsdag.

Ecstasy fra kredittkort

Med brudebildet av seg selv og Blake Fielder-Civil i bakgrunnen sniffer hun først ecstasy fra et kredittkort. Noen minutter senere tilbyr en kamerat henne kokain, og advarer henne mot å ta for mye fordi det er så konsentrert. Men Winehouse sniffer i seg en hel linje, før opptaket viser hvordan hun surrer rundt i leiligheten.

Til slutt klatrer hun opp trappen til soverommet, der hun stirrer inn i kamera og så fyrer opp en crackpipe. Når vennene prøver å få henne med seg ut, svarer hun at hun «er ubrukelig» siden hun har hatt i seg «omtrent seks valium» for å «komme seg ned».

Bare timer før høring

Dette var bare timer før hun skulle i retten for å støtte ektemann Blake Fielder-Civil, som skulle møte i en ny høring - noe hun så vidt rakk.

Opptaket varer i 19 minutter, og har rystet familie og venner som desperat prøver å få henne til å legge seg inn til avvenning. De frykter ifølge The Sun at det bare er øyeblikk om å gjøre før hun tar en ny overdose, slik hun gjorde i august i fjor. Men hun nekter og hevder at intet behandlingssenter kan hjelpe.

- Hun dreper seg selv

- Hun må få hjelp. Amy ser syk og skitten ut, og er så tynn at du lurer på hvor mye mer hun tåler. Amy har låst seg i et stup mot selvutslettelse - hun dreper seg selv. Videoen viser en kvinne helt ute av kontroll, sier en venn av «Back in Black»-stjernen til avisen. En annen kilde sier at noen må ta tak i Amy og få snudd henne rundt, ellers vil «et stort talent snart forsvinne».

En sekvens av filmen viser Amy som leter etter katten sin, som hun mener en partygjest har sluppet ut av et stille rom og inn på festen. Da mumler Amy:

- Hvis jeg var den katten, ville jeg dratt min vei - jeg ville ringt etter en taxi.

Kulturstrøm

 • Roy Lønhøiden kan havne i fengsel

  Den Spellemann-nominerte artisten reagerer sterkt på boten han fikk etter å ha kjørt over en stengt grenseovergang. I mars ble Lønhøiden stansa av norsk politi etter å ha passert en stengt grenseovergang.

  – Jeg har ikke råd til å betale noen bot. Det har vært dårlig med spillejobber det siste året. Da blir det i så fall fengsel, sier han.

 • Iron Maiden til Norge i 2022

  Musikkfestivalen Tons of Rock avlyser årets festival. Samtidig annonserer de at britiske Iron Maiden gjester Oslo og Ekebergsletta sommeren 2022.

  Iron Maiden i Trondheim
  Foto: Jørn Gjersøe
 • Tons of Rock avlyst

  Festivalen Tons of Rock er avlyst, melder festivalen selv på sine nettsider. Festivalen skulle vært avholdt på Ekebergsletta 23.-25. juni. De som har kjøpt billett til årets festival - eller til fjorårets, som også ble avlyst - kan bruke denne på neste års festival.