Hopp til innhold

Winehouse inne til «rehab»

Først sa hun «no, no, no» til «rehab», men nå har hun ombestemt seg og blitt med på et behandlingsopplegg.

Amy Winehouse

Amy Winehouse har endelig gått med på å bli behandlet for sine rusproblemer.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Amy Winehouse sjekket inn til rehabilitering i går, torsdag, bare dager etter at britiske medier lekket en video med sangeren , der hun røykte ecstasy og kokain.

Ektemann i fengsel

Den 24 år gamle artisten har det siste året fått store overskrifter verden over for langt andre ting enn musikken sin. Selv sliter hun med rusproblemer, og ektemannen Blake Fielder-Civil sitter fengslet.

Også Winehouse har vært i politiets søkelys flere ganger dette året, og i august måtte hun få akutt medisinsk hjelp etter angivelig å ha tatt en overdose. Hun ble også tatt med narko da hun var på besøk i Bergen  i forbindelse med en konsert. Nå tvinges hun til å møte i retten, eller tape saken .

Sjefen fikk nok

Men nå skriver den britiske tabloidavisen The Sun at sjefen i plateselskapet Universal, Lucian Grainge, har fått nok. Fordi hun ikke klarer å gjennomføre konserter eller følge opp andre kontraktfestede planer, har han nå fått henne til å gå med på å sjekke inn til rehabilitering, skriver avisen.

24-åringen befinner seg nå på en klinikk som hjelper rusavhengige i London. Det var hennes drosjesjåførfar Mitch Winehouse (57) som fulgte henne til klinikken.

- Hun har forstått

I en pressemelding fra Universal står det blant annet:

«Hun har forstått at hun trenger spesialisthjelp for å klare å bekjempe sine rusproblemer og forberede seg til sin opptreden under kommende Grammy Awards. Amy har sjekket inn til rehabilitering etter en felles avgjørelse og alle involverte vil fortsette å gi henne full støtte».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.