Winehouse inne til «rehab»

Først sa hun «no, no, no» til «rehab», men nå har hun ombestemt seg og blitt med på et behandlingsopplegg.

Amy Winehouse

Amy Winehouse har endelig gått med på å bli behandlet for sine rusproblemer.

Foto: LUKE MACGREGOR / REUTERS

Amy Winehouse sjekket inn til rehabilitering i går, torsdag, bare dager etter at britiske medier lekket en video med sangeren , der hun røykte ecstasy og kokain.

Ektemann i fengsel

Den 24 år gamle artisten har det siste året fått store overskrifter verden over for langt andre ting enn musikken sin. Selv sliter hun med rusproblemer, og ektemannen Blake Fielder-Civil sitter fengslet.

Også Winehouse har vært i politiets søkelys flere ganger dette året, og i august måtte hun få akutt medisinsk hjelp etter angivelig å ha tatt en overdose. Hun ble også tatt med narko da hun var på besøk i Bergen  i forbindelse med en konsert. Nå tvinges hun til å møte i retten, eller tape saken .

Sjefen fikk nok

Men nå skriver den britiske tabloidavisen The Sun at sjefen i plateselskapet Universal, Lucian Grainge, har fått nok. Fordi hun ikke klarer å gjennomføre konserter eller følge opp andre kontraktfestede planer, har han nå fått henne til å gå med på å sjekke inn til rehabilitering, skriver avisen.

24-åringen befinner seg nå på en klinikk som hjelper rusavhengige i London. Det var hennes drosjesjåførfar Mitch Winehouse (57) som fulgte henne til klinikken.

- Hun har forstått

I en pressemelding fra Universal står det blant annet:

«Hun har forstått at hun trenger spesialisthjelp for å klare å bekjempe sine rusproblemer og forberede seg til sin opptreden under kommende Grammy Awards. Amy har sjekket inn til rehabilitering etter en felles avgjørelse og alle involverte vil fortsette å gi henne full støtte».

Kulturstrøm

 • Historisk rettssak i bokbransjen

  Gyldendal skuldar Jørn Lier Horst for å selje piratkopiar av bøker han har skrive sjølv. Horst er ueinig. I dag starta rettssaka mellom dei to gigantane. Ifølgje Agnes Moxnes, kulturkommentator i NRK, vil dommen ha stor betyding for den som vinn.

 • Sinnataggen tilbake på plass

  Sinnataggen er tilbake i Vigelandsparken, etter at den lille statuen ble utsatt for hærverk natt til tirsdag 6. april. Skulpturen er restaurert og ble tirsdag plassert tilbake på broen i parken, det melder Kulturetaten i Oslo i en pressemelding.

  Sinnataggen på plass igjen
  Foto: Marte Grette, Vigelandsmuseet
 • Festivalen Findings flyttes

  Findings 2021 flyttes til 10. og 11. september, og går av stabelen på Bislett Stadion i Oslo. Den nederlanske artisten Tiësto er første bekreftede artist.