Hopp til innhold

Striden rundt Vixen-kåringen: – Jeg ble oppringt av noen som gråt

Det er sterke følelser før Vixen Influencer Awards. Jørgine «Funkygine» Vasstrand håper hun ikke vinner, mens Lene Alexandra Øyen støtter kåringen.

Lene Alexandra Øyen

POLITISK KORREKT: Lene Alexandra Øyen synes det er dumt det er mye bråk rundt blogg-kåringen. – Jeg synes det er trist at man som offentlig person skal måtte gjøre alt så politisk korrekt, sier Øyen.

Foto: Marianne Rustad Carlsen / NRK

– Jeg ble oppringt av noen som gråt på telefonen, så det er tydelig at det er mye oppstandelse og rør, sier Lene Alexandra Øyen om bråket rundt kåringen Vixen Influencer Awards.

Øyen er coach, personlig trener, blogger – og selv nominert i kåringen.

Vixen Awards går av stabelen til helgen, der forskjellige bloggere, såkalte influencere og podkastverter blir kjemper om å vinne priser i ulike kategorier.

Skuespiller Ulrikke Falch, kjent fra tv-serien «Skam», skrev tirsdag et innlegg i NRK Ytring der hun går hardt ut mot kåringen. Falch mener flere av finalistene i kåringen ikke er gode forbilder.

Blogger Sophie Elise Isachsen

KJENNER SEG IGJEN: Lene Alexandra Øyen sier at hun kjenner seg igjen i innlegget til Sophie Elise Isachsen (bildet).

Foto: NRK

– Trist

Blogger Sophie Elise Isachsen tok til motmæle, og skrev i sitt svar at hun føler seg angrepet og fratatt retten til å mene noe som blogger.

Øyen sier hun kjenner seg igjen i Isachsens innlegg. Selv er hun stolt av å være nominert i kåringen.

– Jeg synes det er trist at man som offentlig person skal måtte gjøre alt så politisk korrekt, sier Øyen.

«Ikke stem på meg»

Men Falch er ikke alene om å være skeptisk til kåringen. Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand skrev i desember et innlegg på sin egen blogg der hun oppfordret følgerne til å ikke stemme på henne. Hun sier hun ikke vil ha noen pris.

– Jeg mener konkurransen burde vært lagt opp annerledes for å kunne kåre de beste vinnerne innen sitt felt, sier hun nå til NRK.

Selv har hun over 350.000 følgere, og mener de med færre følgere burde få større mulighet til å vinne.

Jørgine Massa Vasstrand

IKKE STEM: Jørgine Massa Vasstrand er også kjent som treningsbloggeren «Funkygine». Hun har tidligere vunnet priser under Vixen Influencer Awards. I år har hun bedt følgerne sine om ikke å stemme på henne.

Foto: privat

I nominasjonsperioden kunne leserne stemme hver 12. time på den de mener burde nomineres. Vasstrand mener det da blir urettferdig for dem som ikke har store følgermasser.

– Det er ikke nødvendigvis de største som er de beste, eller har den mest positive innvirkningen på folk, sier hun.

Vil trekke frem de fremste

Vixen Awards sier på sin side at både publikum og juryen er involvert i kåringen nettopp for å gjøre den mest mulig rettferdig.

– Formålet vårt med prisen er å hylle og trekke fram de fremste bloggerne og influencerne i Norge, sier redaktør for Vixen og jurymedlem i Vixen Influencer Awards, Ida Elise Eide Einarsdóttir.

Hun sier kåringen er slik at publikum nominerer, juryen velger semifinalister, publikum stemmer frem finalistene og juryen velger vinnere.

– Prisen har vokst seg større i omfang de siste årene og vi har oppdatert med nye kategorier og nye måter å stemme på. Vi har fått både ris og ros som vi forsøker å ta til oss, sier hun.

Hans-Petter Nygård-Hansen

SJIKANE: Hans-Petter Nygård-Hansen er juryformann i Vixen Influencer Awards. Han sier at han utsettes for sjikane og får telefonoppringninger om natta om prisutdelingen.

Foto: Privat

Storm rundt kåringen

Også i forrige uke fikk kåringen kritikk. Flere toppbloggere var diskvalifiser fra kåringen for brudd på annonsemerking, men fikk komme tilbake siden arrangørene mente det var gjort en feil.

Hans-Petter Nygård-Hansen er juryformann i Vixen Influencer Awards, og sier jobben har kostet mye.

Han forteller til NRK at han utsettes for sjikane, telefonoppringninger om natta og at Facebook-kontoen hans har blitt forsøkt hacket i tiden etter at de nominerte ble publisert.

Likevel ønsker han mest fokus på hvordan influencere og bloggere har det i hverdagen når de opplever hets og hatefulle kommentarer. Han synes det er synd at Ulrikke Falch har trukket seg fra kåringen.

– Jeg synes det er synd, for Ulrikke Falch gjør en så vanvittig god og viktig innsats for så mange unge mennesker, og jeg hadde elsket å takket henne for det, sier Nygård-Hansen.

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter