NRK Meny
Normal

Program 6

I sjette runde av Kjempesjansen var det Valkyrien Allstars og Alexander Rybak som gjekk vidare til semifinalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Valkyrien Allstars
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om program 6

Valkyrien Allstars vant denne runden av Kjempesjansen, men Alexander Rybak fekk og ein plass på vinnar-pallen.

Les heile saka

Deltakarane

Tangueros del Norte

Tangueros del Norte er ein stor gjeng, beståande av åtte personar i forskjelleg alder. Trondheimsgruppa spelar argentinsk tangomusikk, og drøymer om å bli eit av dei største tangoorkestera i verda.

Les heile saka

Garness

På niårsdagen til tvillingjentene Hildegunn og Ingelin Reigstad gav dei ut ein barne-cd med sine eigne tekstar, no er jentene 22 år og klare for det ”vaksne” artistlivet.

Les heile saka

Alexander Rybak

I sommar fekk fiolinisten Alexander Rybak ein ganske kreativ idé. Han tok bussen til Vadres og overnatta hos folk han ikkje kjente mot å spele for dei.

Les heile saka

Anine og Lasse

Både Anine og Lasse går på Nordens einaste låtskrivarskole som ligg i Nord-Sverige. På skulen oppdaga dei at dei jobbar bra saman, Lasse på gitar og Anine på song.

Les heile saka

Valkyrien Allstars

To gutar og ei jente utgjer hardingfeletrioen Valkyrien Allstars. Med norsk tradisjonsmusikk som utgangspunkt har trioen utvikla ein heilt ny sound.

Les heile saka

Det var Valkyrien Allstars som vant Nettsjansen denne veka , dei slo ut  Tindra og Sver .

Kulturstrøm

 • Vakkert med Susanna

  Lyst til å høre noe fint? Sjekk denne videoen med Susanna Wallumrød og hennes band, live i NRK Radio. Musikken er fra hennes nye plate «Go Dig My Grave». Plata fikk strålende anmeldelser da den kom i vinter.

 • Bekreftet som ny Bond-regissør

  – Vi er glade for å kunngjøre at den eksepsjonelt talentfulle Danny Boyle vil lede Daniel Craig i sin femte film som James Bond, sier Michael G Wilson og Barbara Broccoli fra EON Productions i en uttalelse til The Guardian. Boyle har tidligere vunnet en Oscar for filmen «Slumdog Millionaire».

  Video Filmbonanza; - Dette er ikke en horrorfilm
  Foto: Nyhetsspiller
 • Vil følge med bokbransjens kanaler

  Kulturminister Trine Skei Grande mener det er viktig å følge mer med på utviklingen av bokbransjens salgskanaler fremover. Hun er kritisk til at forlaget Cappelen Damm har en overvekt av egne boktitler i tre av sine salgskanaler, deriblant Storytel med 80 prosent av boktitler fra samme forlag, skriver Klassekampen. I en e-post til avisen skriver hun at bokbransjen ikke bare skal ha rettigheter, men også plikter.

  Trine Skei Grande
  Foto: Anne Liv Ekroll / NRK