NRK Meny
Normal

Sver

Desse gutane i gruppa Sver er ei folkemusikkgruppe der to er frå Røros og sistemann er frå Haugesund. Dei spelar toradar, fele og gitar. Desse studentane draumar om å kunne leve av musikken sin.

Sver
Foto: Promo

Vil du vite meir om korleis musikken til gutane er så kan du sjekke ut musikkvideoen deira , der spelar dei "Sevlen" (laust frå Hallingdal), om dei kjem vidare til Kjempesjansen vil dei spele "Halling fra Jølster".

”Sver”

Det er nok ikkje tilfeldig at gutane har vald å kalle seg ”Sver”. Om ein slår opp ordet i ordboka betyr det ”å stadfeste noko”. Men det er ikkje difor gutane har vald nettopp dette ordet.

- Ordet ”sver” er eit uttrykk frå Røros som blei brukt om for eksempel noko stort og flott.

Og det er nettopp det gutane meiner at dei har tatt til i musikken sin. Dei presenterar slåttar frå Rørostraktene, med innspel frå Hallingdal og låtar dei har komponert sjølv.

Vener

Sver
Foto: Promo

Leif Ingvar Ranøien og Olav Luksengård Mjelva er begge frå Røros, og kjente kvarandre frå tidlegare. Dei møtte ikkje Vidar S. B. Skrede før våren 2004, og då fann dei fort ut at dei var ein god trio. No er nettverket til gutane blitt mykje større.

- Eg er glad for at eg har fått meg eit nettverk innan forskjellege sjangrar, og det er noko eg sett stor pris på og har nytte av.

Kva vil dei bruke pengane dei vinn til?

- Pengane går nok til cd-en vår som skal spelast inn i januar neste år.

På gøy med Sver:

Kva er det mest ”nerdete” ved deg?

- Eg har jo ein PC med programma Excel og Word.

Samlar du på noko?

- Samla på vinkorkar då eg var liten, men det er vel heilt normalt?

Kulturstrøm

  • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

    20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien som het «Buffy, vampyrenes skrekk» på norsk, gikk fra 1996 til 2003.

  • Gard Nilssen ny Artist in Residence

    Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

    Gard Nilssen
    Foto: Moldejazz