NRK Meny
Normal

Semifinale 2

I den andre semifinalen var det Aslak Gjennestad, Hemsing-søstrene, Alexander Rybak og Pitsj som gjekk vidare til finalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Aslak Gjennestad, Hemsing-søstrene, Alexander Rybak og Pitsj
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om semifinale 2

Dei fire siste som no er klare for finalen neste laurdag er Aslak Gjennestad, Hemsing-søstrene, Alexander Rybak og Pitsj.

Les heile saka

Duellar

Første duell

I denne duellen er det country-artisten Aslak Gjennestad frå Rykene som skal knive mot Bluesbandet Hard Bargain Band frå Egersund.

Les heile saka

Andre duell

Det er mange fiolinar som har fått slite seg gjennom øving etter øving. For både Sara Chen og Hemsing-søstrene har spelt lenge, og til tross for sin unge alder har dei kome langt i si musikalske karriere.

Les heile saka

Tredje duell

I denne duellen er det Kristin Bjerkerud Breien og Alexander Rybak som skal sloss om ein plass i finalen.

Les heile saka

Fjerde duell

Det blir kvinner mot menn i denne duellen. Den kvinnelege songgruppa Pitsj og den mannlege songgruppa Solfa skal knive om ein plass i finalen.

Les heile saka

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".