NRK Meny
Normal

Semifinale 1

I den første semifinalen var det Valkyrien Allstars, Guttorm Åsesønn Storaas, Stephen Hansen og Felix Peikli som gjekk vidare til finalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Vinnarane frå semifinale 1
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om semifinale 1

Etter fire duellar i den første semifinalen er no fire deltakarar klare for finale i Kjempesjansen.

Les heile saka

Duellar

Første duell

Lassie n the Lads var førstemann ut i Kjempesjansen. Valkyrien Allstars vant først Nettsjansen og deretter sin runde av Kjempesjansen. Dei er no klare for å gå i duell i semifinalen.

Les heile saka

Andre duell

I denne duellen er det Sindre Sætre på marimba og Guttorm Åsesønn Storaas på gitar som skal duellere mot kvarandre.

Les heile saka

Tredje duell

Det er to herrar med nydeleg stemme som skal konkurrere om ein plass i finalen. Jan Erik Fillan frå Porsgrunn og Stephen Hansen frå Oslo vil begge til finalen, og det er du som kan hjelpe ein av dei dit.

Les heile saka

Fjerde duell

Denne unge guten og denne unge jenta skal i duell med kvarandre i første semifinalen. Felix med sitt fantastiske klarinettspel og Ingeborg som imponerar på blokkfløyte.

Les heile saka

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".