Hopp til innhold

Semifinale 1

I den første semifinalen var det Valkyrien Allstars, Guttorm Åsesønn Storaas, Stephen Hansen og Felix Peikli som gjekk vidare til finalen. Her kan du lese meir om alle deltakarane.

Vinnarane frå semifinale 1
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Om semifinale 1

Etter fire duellar i den første semifinalen er no fire deltakarar klare for finale i Kjempesjansen.

Les heile saka

Duellar

Første duell

Lassie n the Lads var førstemann ut i Kjempesjansen. Valkyrien Allstars vant først Nettsjansen og deretter sin runde av Kjempesjansen. Dei er no klare for å gå i duell i semifinalen.

Les heile saka

Andre duell

I denne duellen er det Sindre Sætre på marimba og Guttorm Åsesønn Storaas på gitar som skal duellere mot kvarandre.

Les heile saka

Tredje duell

Det er to herrar med nydeleg stemme som skal konkurrere om ein plass i finalen. Jan Erik Fillan frå Porsgrunn og Stephen Hansen frå Oslo vil begge til finalen, og det er du som kan hjelpe ein av dei dit.

Les heile saka

Fjerde duell

Denne unge guten og denne unge jenta skal i duell med kvarandre i første semifinalen. Felix med sitt fantastiske klarinettspel og Ingeborg som imponerar på blokkfløyte.

Les heile saka

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober