NRK Meny

Kulturpolitikk

 • Dokumentar: En trussel?

  Hvem er Robert Mercer, milliardæren bak Cambridge Analytica? Hvor mye har hans penger og selskapets misbruk av Facebook-data hatt å si for Brexit og presidentvalget i USA? Se dokumentaeren her: Cambridge Analytica - En trussel mot demokratiet?

  Fransk dokumentar fra 2017. Hvem er Robert Mercer, milliardæren bak Cambridge Analytica? Hvor mye har hans penger og selskapets misbruk av Facebook-data hatt å si for Brexit og presidentvalget i USA?
 • Ønsker snarlig mediepolitisk forlik

  Kulturminister Trine Skei Grande (V) vil i løpet av uka invitere partiene på Stortinget til et møte for å se på mulige støtteordninger for mediene, ifølge NTB. Målet er så snart som mulig å komme til et bredt forlik om blant annet innretning på NRK-lisensen og ulike støtteordninger.

  Trine Skei Grande på utstilling
  Foto: Roger Manndal
 • Kan ta med Netflix og Spotify

  Nye EU-regler tillater reisende i EU-land å se nettserier fra sine abonnementstjenester også i andre EU-land. De nye reglene vil slå fast at nettjenester kunder har betalt for, skal være tilgjengelig for kundene i andre EU-land de midlertidig oppholder seg i. Regelen trår i kraft 1. april. (NTB)

Fransk dokumentar fra 2017. Hvem er Robert Mercer, milliardæren bak Cambridge Analytica? Hvor mye har hans penger og selskapets misbruk av Facebook-data hatt å si for Brexit og presidentvalget i USA?
Dagens viktigste debatter, intervjuer og kommentarer direkte fra radiostudio.

Kulturstrøm

 • Stolt over sangboka

  Forfatteren Kjartan Fløgstad skriver så sangbart at mange norske musikere har satt musikk til tekstene hans. Nå er disse samlet i en sangbok med noter og besifring. Fløgstad selv er stolt og glad. Hør intervjuet med Fløgstad i NRK Spillerom

 • Nyopprettet stipend for unge poeter

  Nynorsk kultursentrum melder om et nytt stipend, kalt Olav H. Hauge-stipendet. Det er pålydende 150.000 kroner og skal gå «til en ung dikterstemme som har utmerket seg med et poetisk talent som lyriker, tekstforfatter eller sangpoet». Mottakeren skal være under 40 år og ha gitt ut inntil tre diktsamlinger eller egne større sangverk (NTB)

 • Oral Bee til Sentrum Scene

  1. september er det duket for konsert i storsalen, melder arrangøren. Oral Bee slapp sin første singel «Penger» i 2000 og ifølge pressemeldingen har ikke Oral Bee veket fra sin pimprapstil siden. Han har fått en renessanse i senere år: I 2015 skrev NRK om hvordan Oral Bee spilte utsolgte konserter og opptrådte på Øya (NTB).