Kulturminister Trine Skei Grande med ny kulturmelding
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturpolitikk

 • Nasjonalmuseet får økt støtte

  Det nye Nasjonalmuseet på Vestbanen i Oslo får betydelig økt støtte i åpningsåret 2020. I regjeringens forslag til statsbudsjett er det satt av 790 millioner til drift. Det er opp 280 millioner sammenlignet med årets tilskudd. Nybygget har en kostnadsramme på 6 milliarder kroner.

 • Mer støtte til Medie-Norge

  I neste års statsbudsjett foreslår Regjeringen å øke produksjonstilskuddet til norske medier med 40 nye millioner. Dermed får norsk presse 358 millioner kroner fra staten neste år til sørge for et mediemangfold i hele landet. Regjeringa foreslår også å øke innovasjon- og utviklingstilskudd med 10 millioner kroner i 2020, som følge av endringer i postloven.

 • NRK på statsbudsjettet

  Fra 2020 er kringkastingslisensen historie. I regjeringens forslag til statsbudsjett er det satt av 5,7 milliarder kroner til drift av NRK. De nærmeste fire årene vil dette være NRKs økonomiske ramme, justert for lønns- og prisvekst, minus et effektiviseringskrav på 0,5 prosent.

 • Oppretter 70 nye arbeidsplasser

  Regjeringen foreslår å øke bevilgningene til Nasjonalbiblioteket med 87 millioner kroner. Økningen skal bidra til å utvide kapasiteten ved Nasjonalbibliotekets avdeling i Mo i Rana og til å opprette 70 nye arbeidsplasser ved anlegget.

  Radioarkivet Nasjonalbiblioteket i Rana
  Foto: Nasjonalbiblioteket i Rana

Kulturstrøm

 • Netflix skal lage norsk film

  Netflix offentliggjorde torsdag at de skal lage to filmer fra Norden, en norsk og en svensk. Den norske filmen skal hete «Kadaver» og skal være det selskapet kaller en grøsser. Jarand Herdal skal være manusforfatter og regissør.