Kulturminister Trine Skei Grande med ny kulturmelding
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturpolitikk

 • Demonstrasjon utenfor Y-blokka

  250 stripete demonstranter samlet seg utenfor Y-blokka i regjeringskvartalet i Oslo fredag formiddag for å markere motstanden mot vedtaket om riving. Demonstrantene var ikledd striper for å hedre kunstneren Pablo Picasso, som står bak flere verker i det karakteristiske bygget. Initiativet til demonstrasjonen kommer fra Henie Onstad Kunstsenter (NTB)

  Demonstranter er samlet foran Y-blokka
  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB/Scanpix
 • Forsøk på sensur av Marvel-comic

  Borgermesteren i Rio de Janeiro, Marcelo Crivella, forsøkte fredag å få fjernet en Marvel-comic fra byens bokfestival, fordi boken inneholdt en tegning av to kyssende menn. En dommer bestemte imidlertid at det ville medført et brudd på ytringsfriheten.

  Laster Twitter-innhold
 • Regjeringen legger opp til dugnad

  Strategien for praktiske og estetiske fag legger opp til dugnad, men Regjeringen bretter ikke opp ermene selv, mener Hege Knarvik Sande, generalsekretær i NOKU. Hun sier det er bred konsensus innenfor de estetiske fagenes fagmiljøer om at en styrking av de praktiske og estetiske fagene i skolen innebærer innføring av kompetansekrav til læreren og eksamen i fagene. Dette innfrir ikke strategien på. Regjeringen ønsker ikke å innføre kompetansekrav i skolen, og de skal fortsatt vurdere om det skal innføres eksamen i de praktiske og estetiske fagene, skriver hun i tidskriftet Periskop.

  Hege Knarvik Sande, Periskop
  Foto: Periskop

Kulturstrøm

 • Roses for nytt album

  Artisten og låtskriveren Jenny Hval sier til NRK Kulturstripa at hun gruer seg for å framføre musikken live, fordi det var så krevende å spille inn stemmen. Lørdag spiller hun fra albumet «The Practice of Love» under Ultimafestivalen i Oslo. Albumet hylles både i Norge og internasjonalt. Berusende, mener Independent. Terapeutisk, ifølge The Guardian, og en unik stemme i norsk musikkliv, skriver Aftenposten.

  Jenny Hval
 • Forbyr diett-snakk i sosiale medier

  Instagram og Facebook har innført aldersrestriksjoner på innlegg som omtaler diettprodukter og plastisk kirurgi, melder Sky News. De under 18 år vil ikke få opp enkelte innlegg og andre blir fjernet helt. Årsaken er mental helse.