Kulturminister Trine Skei Grande med ny kulturmelding
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturpolitikk

 • Langtidseffektane blir alvorlege

  Arrangørar av kultur- og idrettsarrangement har lenge levd i håpet om å kunna ha opp til 500 personar frå og med 1. september. Fleire aktørar har også bedd om å endre tolkinga av 1-metersregelen. Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører bekymrar seg for kulturbransjen som allereie ligg nede.

 • Israelsk politisk kunstinstallasjon

  Israels statsminister Benjamin Netanyahu blir framstilt som en ensom og grådig livsnyter i en kunstinstallasjon på åpen gate i Tel Aviv. Installasjonen «Last Supper» er laget av den israleske kunstneren Itay Zalait, og motivet skal symbolisere «det siste måltidet med det israelske demokratiet», melder NTB.

  «Last Supper» av Itay Zalait
  Foto: Oded Balilty / AP
 • Raja får kritikk for koronastøtte

  I en ny rapport fra Menon Economics får kulturminister Abid Raja (V) kritikk for utformingen av støtteordningene til kulturlivet. Manglende fleksibilitet har ført til at arrangementer som kunne vært nedskalert ble avlyst, ifølge rapporten.

  Kulturminister Abid Q. Raja besøker Kistefos-museet
  Foto: Annika Byrde / NTB scanpix
 • Blir ny direktør for Bodø 2024

  André Wallann Larsen er ansatt som direktør for kulturhovedstadsprosjektet i Bodø i 2024. Han kommer fra jobben som direktør for Nordland Musikkfestuke.

  Andre Wallann-Larsen er ansatt som direktør for kulturhovedstadprosjektet Bodø2024. Her sammen med styreleder Hill-Marta Solberg.
  Foto: Susanne Forsland / Nordland fylkeskommune

Kulturstrøm