Hopp til innhold
Kulturminister Trine Skei Grande med ny kulturmelding
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kulturpolitikk

 • Statsbygg stanser planlagt rehabilitering av Nationaltheatret

  Statsbygg velger nå å avslutte den planlagte rehabiliteringen av Nationaltheatret. De har sagt opp kontrakten med Veidekke.

  Det skriver de i en pressemelding.

  – Det betyr at det blir en time-out på prosjektet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

  Årsaken er at forprosjektet viser at den planlagte rehabiliteringa blir for dyr, uansett hvor mye de prøver å kutte i prosjektet.

  Statsbygg vil nå se etter andre samarbeidspartnere.

  Nationaltheatret
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kristin Danielsen fortsetter som direktør for Norsk kulturråd

  Danielsen ble direktør for landets største kulturinstitusjon i 2016. Nå har Kultur- og likestillingsdepartementet forlenget åremålet, og Kristin Danielsen leder virksomheten også i den kommende 6-årsperioden, melder Ballade.no

  Kristin Danielsen
  Foto: Kulturrådet
 • Trettebergstuen til TV 2: Kan forstå kritikken

  Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap), sier til TV 2 at hun kan forstå å reaksjonen på at Deichman i Bjørvika stenges for å feire prinsesse Ingrid Alexandra. Hun mener likevel at valget av sted er godt.

  – Jeg hører jo kritikken og kan jo forstå den. Men jeg synes det er en fin symbolikk i at vi har valgt nettopp folkebiblioteket, selve grunnmuren i den norske kulturen, åpne for alle, når vi skal velge sted å feire vår myndige tronarving, sier Trettebergstuen til TV 2.

Kulturstrøm

 • Dronning Sonja fyller 85 år i dag

  Kongehuset har operettet en gratulasjonsprotokoll på nettsiden sin for de som vil ønske droninngen gratulerer med dagen.

 • Artist etter skyting: - Hjertet mitt er knust

  Artisten Harry Styles skulle ha konsert i København i går kveld, men den ble avlyst som følge av skytingen på et kjøpesenter i nærheten av arenaen.

  Nå twitrer artisten til Københavns befolkning.

  – Hjertet mitt er knust sammen med Københavns befolkning. Jeg elsker denne byen. Menneskene er så varme og fulle av kjærlighet.

  – Jeg er knust på vegne av ofrene, deres familier og alle som har det vondt. Jeg beklager at vi ikke kunne være sammen. Vennligst ta vare på hverandre, tvitrer han