Hopp til innhold

Nationaltheatret må nedbemanne

Nationaltheatret står overfor store økonomiske utfordringer og må redusere sine årlige utgifter med 20 millioner.

Som ett av flere tiltak for å bedre teatrets økonomi og løse fremtidens bemanningsbehov har teatret i tett dialog med fagforeningene på teatret satt i gang en prosess for nedbemanning.

– Situasjonen er sammensatt. Nationaltheatret mottar årlig et betydelig statstilskudd. Likevel er de økonomiske rammene til selve teaterdriften over tid blitt strammere. Det er derfor nå nødvendig å sikre at vi for årene som kommer, har en bærekraftig økonomi, sier direktør Marta Færevaag Hjelle.

I første omgang vil teatrets ledelse gå i dialog med ansatte om frivillige sluttpakker, men fører ikke dette frem kan oppsigelser bli nødvendig, skriver de i en pressemelding.

De neste ukene skal teatret arbeide med å identifisere tiltak som øker inntekter og reduserer kostnader som ikke berører bemanningen direkte. Parallelt skal det åpnes for at ansatte kan søke sluttpakker.

– Vi er en tett sammenvevd familie på Nationaltheatret, så dette er en trist dag for oss alle, men ved å revurdere alle nyansettelser og gå i dialog med de ansatte om sluttpakker, håper vi i det lengste å unngå oppsigelser, sier Færevaag Hjelle.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no