Kritiseres for nytt PR-stunt

For å promotere deres nye bilprogram bruker de tidligere «Top Gear»-programlederne tilsynelatende kolliderte biler. Det kritiseres for å være desperat og ufølsomt.

top gear programlederne

FÅR KRASS KRITIKK: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond blir kritisert av trafikksikkerhetsorganisasjoner for deres seneste PR-stunt med tilsynelatende kolliderte biler.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det melder The Guardian.

På King's Cross i London, Berlins Hackescher Markt og på Hollywoods Walk of Fame kan forbipasserende nå se det som ser ut som kolliderte biler, men de er ikke ekte.

For å promotere sin retur til tv-ens verden - eller streamingens verden i dette tilfellet - bruker Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond smadrede, rykende biler som ser ut til å ha kollidert inn i stolper og med nesa inn i asfalten for å promotere ukens premiere på «The Grand Tour»:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ignorerer ødeleggende konsekvenser

Stuntet får medfart av veisikkerhets-organisasjoner.

- Dette er et krasst, ufølsomt og desperat stunt. Selv om jeg ikker er overrasket, ettersom de er kjente for å kjøre i store hastigheter og ignorerer ødeleggende konsekvenser ved farlig kjøring, sier Gary Rae til avisa.

– Programmer som dette må innse at tilbedelse av biler på denne måten er utdatert og malplassert, legger han til.

Skeptisk til programmet

President i trafikkorganisasjonen The Automobile Association, Edmund King, noterer seg at den ene bilen utsatt for PR-stuntet, en Toyota Prius, har fått toppkarakter trafikksamarbeidet Euro NCAP sin kollisjonstest.

– Vi lurer på om «The Grand Tour» vil få toppkarakter av seerne sine, sier han til The Guardian.

Kulturstrøm

  • Spielberg inngår avtale med Netflix

    Den amerikanske stjerneregissøren Steven Spielberg har inngått en samarbeidsavtale med Netflix, melder nyhetsbyrået AP. Ifølge avtalen skal Speilbergs produksjonsselskap, Amblin Partners, lage en rekke spillefilmer for streaminggiganten de neste årene.

    Spielberg står blant annet bak filmene «Jurrassic Park», «Haisommer», «ET», «Schindlers liste», og «Tilbake til fremtiden».

    FILE PHOTO: Director Steven Spielberg speaks during an Apple special event at the Steve Jobs Theater in Cupertino
    Foto: Stephen Lam / Reuters