Kritiseres for nytt PR-stunt

For å promotere deres nye bilprogram bruker de tidligere «Top Gear»-programlederne tilsynelatende kolliderte biler. Det kritiseres for å være desperat og ufølsomt.

top gear programlederne

FÅR KRASS KRITIKK: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond blir kritisert av trafikksikkerhetsorganisasjoner for deres seneste PR-stunt med tilsynelatende kolliderte biler.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Det melder The Guardian.

På King's Cross i London, Berlins Hackescher Markt og på Hollywoods Walk of Fame kan forbipasserende nå se det som ser ut som kolliderte biler, men de er ikke ekte.

For å promotere sin retur til tv-ens verden - eller streamingens verden i dette tilfellet - bruker Jeremy Clarkson, James May og Richard Hammond smadrede, rykende biler som ser ut til å ha kollidert inn i stolper og med nesa inn i asfalten for å promotere ukens premiere på «The Grand Tour»:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Ignorerer ødeleggende konsekvenser

Stuntet får medfart av veisikkerhets-organisasjoner.

- Dette er et krasst, ufølsomt og desperat stunt. Selv om jeg ikker er overrasket, ettersom de er kjente for å kjøre i store hastigheter og ignorerer ødeleggende konsekvenser ved farlig kjøring, sier Gary Rae til avisa.

– Programmer som dette må innse at tilbedelse av biler på denne måten er utdatert og malplassert, legger han til.

Skeptisk til programmet

President i trafikkorganisasjonen The Automobile Association, Edmund King, noterer seg at den ene bilen utsatt for PR-stuntet, en Toyota Prius, har fått toppkarakter trafikksamarbeidet Euro NCAP sin kollisjonstest.

– Vi lurer på om «The Grand Tour» vil få toppkarakter av seerne sine, sier han til The Guardian.

Kulturstrøm

 • Kanyes selskap fikk millionstøtte

  Kanye Wests selskap Yeezy har fått mellom to og fem millioner dollar i føderale lån som del av en koronastøttepakke som Trump-administrasjonen står bak. Selskapet hevder at 160 arbeidsplasser ble reddet takket være lånene (NTB).

  Kim Kardashian og Kanye West
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Mange funn ved Gjellestadskipet

  Bare to uker etter at utgravingene av Gjellestadskipet utenfor Halden begynte, har arkeologene gjort hundrevis av funn, skriver Demokraten. Det vil ta rundt fem måneder før arkeologene er ferdig med utgravningen av skipet, som er omtrent like stort som Gokstadskipet og Osebergskipet.

  Camilla Cecilie Wenn (stående med ryggen til) tar de første spadetakene på Gjellestadskipet
  Foto: Christian Nicolai Bjørke/NRK