NRK Meny
Normal

BBC tilbyr Top Gear-stjerner titalls millioner kroner

TV-kanalen skal ha kommet med et bud på flere millioner pund for å få Richard Hammond og James May til å bli etter at Jeremy Clarkson fikk sparken. Det skriver «The Guardian».

top gear programlederne

TOPGEAR: Jeremy Clarkson (i midten) måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammond (t.v.) og James May siden 2003.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Jeremy Clarkson måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammond og James May siden 2003, og har over 350 millioner seere verden over.

Det har vært mange spekulasjoner rundt hva som skjer med bilprogrammet etter Clarksons exit.

James May har tidligere uttalt at han ikke vil returnere til Top Gear uten Clarkson.

Nå skriver den engelske avisen «The Guardian» at TV-kanalen BBC ønsker at Hammond og May fortsetter å lede programmet sammen med en ny gjesteprogramleder hver uke.

«The Guardian» mener BBCs plan er å tilby programlederne rundt en million pund, nærmere 12 millioner kroner. Det skal være dobbelt så mye som de hadde i lønn tidligere.

Velkommen tilbake

Avisen mener dette kan være en måte å unnslippe at de tre profilene gjenforenes på en annen kanal. Det kan også gi Clarkson muligheten til å komme tilbake.

– Jeremy vil komme tilbake til BBC. Det er alvorlig og uheldig det som skjedde, men det er ikke noen restriksjonen rundt at Jeremy kan dukke opp på skjermen hos BBC. Jeremy trenger en time out, har Kim Shillinglaw i BBC2 sagt til avisen i april.

Hun bekreftet at de er i dialog med Hammond og May.

- Samtaler pågår med James og Richard om flere forskjellige prosjekter. Mens diskusjonene foregår må de være private, sa Shillinglaw.

– Min egen feil

– At BBC droppet meg var min egen dumme feil, sa Jeremy Clarkson til BBC Radio 2 i sitt første intervju etter han fikk sparken.

– Top Gear har etterlatt et stort tomt hull i livet mitt. Jeg vet ikke hva jeg skal fylle det med, sa Clarkson i det samme radiointervjuet.

Kulturstrøm

  • Sjeldent intervju med Ferrante

    I et sjeldent intervju forklarer forfatteren bak navnet Elena Ferrante tankene bak sitt forfatterskap og om den medievirkeligheten vi befinner oss i. Les hele intervjuet hos LA Times. Ferrante er mest kjent for sine fire bøker utgitt i Italia 2011–14, der en aldrende Elena Greco kronologisk beskriver sin oppvekst i Napoli med venninnen Lila.

  • Oftebro fekk brannskadar i andletet

    Skodespelar Jakob Oftebro fekk brannskadar i andletet då han fekk alvorlege brannskadar i Stockholm sist helg, melder VG. Det skjedde i samband med innspelinga av ei scene av TV-serien «Hamilton» der demonstrantar kasta brannbomber.