Hopp til innhold

BBC tilbyr Top Gear-stjerner titalls millioner kroner

TV-kanalen skal ha kommet med et bud på flere millioner pund for å få Richard Hammond og James May til å bli etter at Jeremy Clarkson fikk sparken. Det skriver «The Guardian».

top gear programlederne

TOPGEAR: Jeremy Clarkson (i midten) måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammond (t.v.) og James May siden 2003.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Jeremy Clarkson måtte slutte i det populære bilprogrammet Top Gear etter å ha slått og kranglet med en av programmets produsenter. Han har ledet showet sammen med Richard Hammond og James May siden 2003, og har over 350 millioner seere verden over.

Det har vært mange spekulasjoner rundt hva som skjer med bilprogrammet etter Clarksons exit.

James May har tidligere uttalt at han ikke vil returnere til Top Gear uten Clarkson.

Nå skriver den engelske avisen «The Guardian» at TV-kanalen BBC ønsker at Hammond og May fortsetter å lede programmet sammen med en ny gjesteprogramleder hver uke.

«The Guardian» mener BBCs plan er å tilby programlederne rundt en million pund, nærmere 12 millioner kroner. Det skal være dobbelt så mye som de hadde i lønn tidligere.

Velkommen tilbake

Avisen mener dette kan være en måte å unnslippe at de tre profilene gjenforenes på en annen kanal. Det kan også gi Clarkson muligheten til å komme tilbake.

– Jeremy vil komme tilbake til BBC. Det er alvorlig og uheldig det som skjedde, men det er ikke noen restriksjonen rundt at Jeremy kan dukke opp på skjermen hos BBC. Jeremy trenger en time out, har Kim Shillinglaw i BBC2 sagt til avisen i april.

Hun bekreftet at de er i dialog med Hammond og May.

- Samtaler pågår med James og Richard om flere forskjellige prosjekter. Mens diskusjonene foregår må de være private, sa Shillinglaw.

– Min egen feil

– At BBC droppet meg var min egen dumme feil, sa Jeremy Clarkson til BBC Radio 2 i sitt første intervju etter han fikk sparken.

– Top Gear har etterlatt et stort tomt hull i livet mitt. Jeg vet ikke hva jeg skal fylle det med, sa Clarkson i det samme radiointervjuet.

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992. Samme år var bandet gjester i NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Han skrev blant annet sangen "Kingdom Come" på David Bowies ikoniske album Scary Monsters fra 1980.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  ifølge NTB står han på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene.

  Artist Tom Verlaine og bandet Television var gjester hos NRK i TV-programmet Gundersen & Grønlund A/S i 1992.
Lørdag 28. januar døde Tom Verlaine, 73 år gammel.
  Foto: Fra NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S
 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.