Hopp til innhold

Top Gear-programleder saksøkes for rasisme

Top Gear-programleder Jeremy Clarkson saksøkes for rasisme.

Jeremy Clarkson får angivelig sparken fra BBC

SAKSØKES FOR RASISME: Tidligere programleder i Top Gear, Jeremy Clarkson saksøkes for rasisme, sammen med sin tidligere arbeidsgiver, BBC.

Foto: PETER NICHOLLS / Reuters/NTB Scanpix

Produsenten som ble slått av tidligere programleder i Top Gear, Jeremy Clarkson (55), saksøker nå både ham og BBC for rasisme.

Det var i mars Clarkson både slo og skjelte ut sin produsent, Oisin Tymon i en episode som førte til at den mangeårige programlederen i Top Gear måtte forlate BBC.

Ble kalt lat ire

Tymon, Clarkson og representanter fra BBC deltok fredag på en lukket høring i arbeidsretten i London. Saken sentreres nå rundt det verbale overgrepet, som fant sted samtidig som Clarkson ga Tymo den blodige leppa som førte til hans avgang.

Krangelen handlet angivelig om manglende matservering på hotellet de bodde på mens de gjorde opptak i North Yorkshire, i Storbritannia.

Ifølge avisen Daily Mirror kalte programlederen da sin produsent for en «lat, irsk, fi**e».

– Vi vil respondere på dette, men kommenterer ikke på nåværende tidspunkt, heter det i en uttalelse fra BBC.

Også tidligere anklaget for rasisme

Det er ikke første gang Clarkson blir anklaget for rasisme. I mai 2014 ble han beskyldt for ha sagt ordet nigger i et upublisert klipp, som Daily Mirror fikk tak i.

Den gangen fikk han en siste advarsel fra BBC, og ba sine 33 millioner følgere på Twitter om tilgivelse.

Ny bilserie

Etter at Jeremy Clarkson ikke fikk fornyet sin kontrakt med BBC bestemte de to andre «Top Gear»-programlederne seg for å forlate BBC de også.

I juli ble det kjent at programledertrioen hadde signert en avtale med strømmetjenesten Amazone Prime for å lage en ny serie om biler.

Kulturstrøm

 • «Ellos Eatnu – La elva leve» vant to priser på filmfestivalen i Göteborg

  Den norske filmen «Ellos Eatnu – La elva leve» mottok lørdag kveld både publikumsprisen og kritikerprisen på filmfestivalen i Göteborg.

  Den var en av to norske filmer som deltok i den nordiske konkurransen Nordic Dragon Award, og endte opp med å være den filmen festivalpublikummet satte størst pris på.

  Festivalen i Göteborg er Nordens største filmfestival.

  Den norske filmen om Alta-saken med artist Ella Marie Hætta Isaksen i hovedrollen, får dermed prisen på 400.000 kroner.

  – Den setter dagsordenen og gir ny forståelse for et samisk perspektiv på norsk politikk og kraftutbygging, det er fantastisk at både publikummet og kritikerne verdsetter dette så høyt, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

  Filmen vant Den internasjonale filmkritikerorganisasjonen FIPRESCI sin pris. I juryens begrunnelse står det blant annet at «På mesterlig vis formidler filmen den sorgen som ble forårsaket av truslene om forsvinnende kultur og tap av identitet, språk og familiebånd». (NTB)

  Ellos eatnu - La elva leve
  Foto: Mer Filmdistribusjon
 • Motedesigneren Paco Rabanne er død

  Den spanske motedesigneren Paco Rabanne, kjent for sine eksentriske klesdesign er død 88 år gammel. Det bekrefter selskapet hans til nyhetsbyrået AFP. Han grunnla også et av verdens mest kjente parfymemerker.