Normal

«Top Gear»-trio lanserer nytt program

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May skal lage et nytt bilprogram for strømmetjenesten Amazon Prime.

top gear programlederne

NYTT PROGRAM: James May, Jeremy Clarkson og Richard hammonds nye program skal ha premiere på strømmetjenesten Amazon Prime neste år.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Etter at Jeremy Clarkson ikke fikk fornyet sin kontrakt med BBC etter å ha slått til en av programmets produsenter under en innspilling, bestemte de to andre «Top Gear»-programlederne seg for å forlate BBC.

Nå har trioen funnet seg en ny arbeidsgiver. På Twitter bekreftet strømmetjenesten Amazon Prime at de har signert Clarkson, May og Hammond.

– Det føles som om jeg har klatret ut av et småfly og inn i et romskip, sier Jeremy Clarkson i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hard konkurranse

Programmet, som fortsatt ikke har fått et navn, skal ha premiere neste år. Amazon Prime er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men er den nest største strømmetjenesten i USA etter Netflix.

– Flere av våre kunder har sagt at de vil se gjengen tilbake på skjermen. Vi er spente på å se hva Jeremy, Richard og James kommer til å skape og vi er sikre på at det blir et av de mest omtalte tv-programmene neste år, sier Jay Marine fra Amazon.

Det skal ha vært hard konkurranse om programleder-trioen og alt fra Netflix til en russisk tv-kanal har vært nevnt som nye arbeidsgivere for Clarkson, Hammond og May.

«Top Gear» har vært blant BBCs mest populære programmer i en årrekke og kanalen skal ha tjent i underkant av to milliarder kroner årlig på bilprogrammet.

«Top Gear» fortsetter

Selv om trioen har forlatt «Top Gear», skal programmet fortsatt gå på BBC. Radiopersonligheten Chris Evans skal lede bilprogrammet, men BBC leter fortsatt etter to andre programledere.

Ifølge Daily Mail er Formel-1 stjernen Jenson Button og den tidligere modellen Jodie Kidd de heteste kandidatene.

Kulturstrøm

 • Stranger-bok solgt til USA

  Simon Strangers siste roman «Leksikon om lys og mørke» ble først refusert av forfatterens eget forlag i Norge. Nå er boken solgt til det anerkjente storforlaget Knopf i USA, melder VG.

  Laster Instagram-innhold
 • Storbandpris til Shannon Mowday

  Musiker, komponist, arrangør, pedagog og bandleder Shannon Mowday er hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2018. Mowdays entusiasme og lidenskap for musikken er svært inspirerende, og hennes innsats for og samarbeid med storband, spesielt med unge musikere, tilfører miljøet enormt mye, heter det i begrunnelsen.

  Shannon Mowday (t.h)
  Foto: Kari Grete Jacobsen/Østnorsk jazzsenter
 • Nå får også kvinner skrive opera

  For første gang bestiller The Metropolitan Opera i New York nye verk fra kvinnelige komponister. De to komponistene Jeanine Tesori og Missy Mazzoli har begge fått i oppdrag å komponere operaer basert på romaner. – Med dette ønsker vi å sende et sterkt signal om at opera er for alle, sier operaens musikalske leder til The New York Times.

  Met Opera
  Foto: John Minchillo / AP