Hopp til innhold

«Top Gear»-trio lanserer nytt program

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May skal lage et nytt bilprogram for strømmetjenesten Amazon Prime.

top gear programlederne

NYTT PROGRAM: James May, Jeremy Clarkson og Richard hammonds nye program skal ha premiere på strømmetjenesten Amazon Prime neste år.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Etter at Jeremy Clarkson ikke fikk fornyet sin kontrakt med BBC etter å ha slått til en av programmets produsenter under en innspilling, bestemte de to andre «Top Gear»-programlederne seg for å forlate BBC.

Nå har trioen funnet seg en ny arbeidsgiver. På Twitter bekreftet strømmetjenesten Amazon Prime at de har signert Clarkson, May og Hammond.

– Det føles som om jeg har klatret ut av et småfly og inn i et romskip, sier Jeremy Clarkson i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hard konkurranse

Programmet, som fortsatt ikke har fått et navn, skal ha premiere neste år. Amazon Prime er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men er den nest største strømmetjenesten i USA etter Netflix.

– Flere av våre kunder har sagt at de vil se gjengen tilbake på skjermen. Vi er spente på å se hva Jeremy, Richard og James kommer til å skape og vi er sikre på at det blir et av de mest omtalte tv-programmene neste år, sier Jay Marine fra Amazon.

Det skal ha vært hard konkurranse om programleder-trioen og alt fra Netflix til en russisk tv-kanal har vært nevnt som nye arbeidsgivere for Clarkson, Hammond og May.

«Top Gear» har vært blant BBCs mest populære programmer i en årrekke og kanalen skal ha tjent i underkant av to milliarder kroner årlig på bilprogrammet.

«Top Gear» fortsetter

Selv om trioen har forlatt «Top Gear», skal programmet fortsatt gå på BBC. Radiopersonligheten Chris Evans skal lede bilprogrammet, men BBC leter fortsatt etter to andre programledere.

Ifølge Daily Mail er Formel-1 stjernen Jenson Button og den tidligere modellen Jodie Kidd de heteste kandidatene.

Kulturstrøm

 • Artisten Tom Verlaine er død

  Artisten Tom Verlaine døde lørdag etter en kort tid med sykdom. Han ble 73 år gammel, skriver New York Times.

  Verlaine var trolig mest kjent som frontsanger, gitarist og låtskriver i bandet Television og albumet «Marquee Moon». Bandet brøt opp i 1978 før de samlet seg igjen i 1992. Samme år var bandet gjester i NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S.

  Verlaine hadde også en solokarriere.

  Han skrev blant annet sangen "Kingdom Come" på David Bowies ikoniske album Scary Monsters fra 1980.

  Hans egentlig navn er Thomas Miller, men tok artistnavnet Tom Verlaine inspirert av den franske poeten Paul Verlaine, skriver The Guardian.

  ifølge NTB står han på 56. plass på Rolling Stone magasins liste over de 100 beste gitarister gjennom tidene.

  Artist Tom Verlaine og bandet Television var gjester hos NRK i TV-programmet Gundersen & Grønlund A/S i 1992.
Lørdag 28. januar døde Tom Verlaine, 73 år gammel.
  Foto: Fra NRK-programmet Gundersen & Grønlund A/S
 • Vixen Awards: Julie Lorentzen ble årets influencer

  Prisutdelingen Vixen Awards 2022 gikk i kveld av stabelen. Her samlet landets største influensere seg for å hylle hverandre med glitter og glans.

  Stemningen var tidlig satt da programleder Alexandra Joner begynte showet med å vitse om alt fra bransjens mange samlivsbrudd til aktuelle hendelser fra det siste
  året:

  – Jeg ville jo skrive en vits om Atle Antonsen, men den vitsen ble for mørk til å være med her, sa hun til en blanding av latter og sjokkerte ansikter fra salen.

  I salen var også prinsesse Märtha Louise til stede, som fikk være vitne til at datteren Leah Isadora Behn vant prisen for årets beautyinfluencer for andre år på rad. Takketalen rettet hun mellom annet mot å tørre å «legge ut ting» uten å bry seg om hva andre tenker:

  – Og en ting jeg har tenkt veldig mye på i det siste, er sånn bare å – sorry, mamma! – å gi faen i hva noen har å si.

  Kveldens kanskje mest prestisjefulle pris, «Årets Influenser», gikk til Julie Lorentzen. Hun var ikke til stede under utdelingen, men den tydelig rørte kona Camilla Lorentzen mottok prisen på hennes vegner.

  Mot slutten av showet ble det også klart at Juryens Hederspris gikk til Emilie Nereng. Denne prisen deles ikke ut hvert år.

  Her er vinnerne i alle kategoriene:

  * Mote: Jenny Skavlan

  * Beauty: Leah Isadora Behn

  * Helse: Wasim Zahid

  * Sport og trening: Magnus Midtbø

  * Reiseliv: Julie Valsø

  * Underholdning: Johanne Massey

  * Livsstil: Julie Lorentzen

  * Interiør, bolig og uterom: Mads Clemmetsen

  * Mat: August og Martin

  * Bærekraft: Hanne Lene Dahlgren

  * Gullpenn: Frida Marie Grande

  * Sterke mening: Kaveh Rashidi

  * Forbilde: Morten Marius Skau

  * Stjerneskudd: David Mokel

  * Business: Fæbrik

  * Folkets favoritt: Jørgine Massa Vasstrand

  * Årets influencer: Julie Lorentzen

  * Juryens hederspris: Emilie Nereng

  Emilie Nereng vant Juryens Hederspris under Vixen Awards 2022.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Dataangriperne bak Amedia-hackingen stanset av FBI

  FBI, US Secret Service, Europol, politiet i Tyskland og Nederland har vært i spissen for en skjult operasjon hvor de har infiltrert infrastrukturen til Hive ransomware. Også Oslo politidistrikt og Kripos har deltatt i dette samarbeidet, opplyser politiet i en pressemelding.

  – Oslo politidistrikt har det siste året, i samarbeid med Kripos, etterforsket løsepengeangrep rettet mot ulike virksomheter i Norge. Infrastruktur tilknyttet HIVE er antatt å ha vært benyttet ved flere av disse angrepene, sier Erik T. Hansen, politiadvokat ved avsnitt for finansiell cyberkriminalitet i Oslo politidistrikt.