NRK Meny
Normal

«Top Gear»-trio lanserer nytt program

Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May skal lage et nytt bilprogram for strømmetjenesten Amazon Prime.

top gear programlederne

NYTT PROGRAM: James May, Jeremy Clarkson og Richard hammonds nye program skal ha premiere på strømmetjenesten Amazon Prime neste år.

Foto: SUZANNE PLUNKETT / Reuters

Etter at Jeremy Clarkson ikke fikk fornyet sin kontrakt med BBC etter å ha slått til en av programmets produsenter under en innspilling, bestemte de to andre «Top Gear»-programlederne seg for å forlate BBC.

Nå har trioen funnet seg en ny arbeidsgiver. På Twitter bekreftet strømmetjenesten Amazon Prime at de har signert Clarkson, May og Hammond.

– Det føles som om jeg har klatret ut av et småfly og inn i et romskip, sier Jeremy Clarkson i en pressemelding.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Hard konkurranse

Programmet, som fortsatt ikke har fått et navn, skal ha premiere neste år. Amazon Prime er foreløpig ikke tilgjengelig i Norge, men er den nest største strømmetjenesten i USA etter Netflix.

– Flere av våre kunder har sagt at de vil se gjengen tilbake på skjermen. Vi er spente på å se hva Jeremy, Richard og James kommer til å skape og vi er sikre på at det blir et av de mest omtalte tv-programmene neste år, sier Jay Marine fra Amazon.

Det skal ha vært hard konkurranse om programleder-trioen og alt fra Netflix til en russisk tv-kanal har vært nevnt som nye arbeidsgivere for Clarkson, Hammond og May.

«Top Gear» har vært blant BBCs mest populære programmer i en årrekke og kanalen skal ha tjent i underkant av to milliarder kroner årlig på bilprogrammet.

«Top Gear» fortsetter

Selv om trioen har forlatt «Top Gear», skal programmet fortsatt gå på BBC. Radiopersonligheten Chris Evans skal lede bilprogrammet, men BBC leter fortsatt etter to andre programledere.

Ifølge Daily Mail er Formel-1 stjernen Jenson Button og den tidligere modellen Jodie Kidd de heteste kandidatene.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold