Hopp til innhold
Dansk flagg
Foto: Erik Johansen / NTB

Danmark

Oppsummert

Danmark er et monarki i Norden.

  • Funn av «syrebomber» ved dansk skole

    En vaktmester har gjort et urovekkende funn i området ved Torslev skole i Østervrå i Nord-Jylland i Danmark.

    Ved skolens område ble det mandag funnet flere detonerte flaskebomber. Bombene er laget med avløpsrens og saltsyre, og hvis man blir truffet kan det gi alvorlige skader.

    – Dette er flasker med avløpsrens, saltsyre og sølvpapir. Dette er ingredienser som kan brukes til å lage en såkalt flaskebombe/syrebombe, skriver rektor Mads Vejen, ifølge Ekstra Bladet.

    Torslev skole har varslet Nordjyllands Politi om funnet.

  • Treningsbager med 840 kilo kokain funnet langs danskekysten

    Dansk politi advarer folk mot å ta med narkotika hjem etter at det ble gjort funn av flere treningsbager med kokain langs strender på Sjælland i helgen.

    – Vi har på nåværende tidspunkt ingen kunnskap om hvor narkotikaen kommer fra, hvor lenge den har ligget i vannet eller om den overhodet var ment for mottakere i Danmark, sier politiet i en pressemelding.

    NRK har vært i kontakt med politiet i Danmark, som ikke vil gi ut bilder av funnene.

    Det var turgåere som fant de kokainfylte bagene som hadde drevet i land på en strand ved Sjællands Odde lørdag ettermiddag.

    Politiet i Midt- og Vestsjælland hadde mandag funnet 18 bager med til sammen 840 kilo narkotika. Tester som foreløpig er utført, har gitt utslag for kokain.

  • Danskekongens bok setter salgsrekorder

    Flere danske medier melder at boken «Kongeord», som kom i januar i forbindelse med troneskiftet i Danmark, er den mestselgende boken i landet det siste tiåret.

    I «Kongeord» deler kong Frederik med egne ord sine tanker og betraktninger om rollen som konge. Boken er ført i pennen av forfatter Jens Andersen, som tidligere har skrevet en biografi om den daværende kronprinsen.

    – Vi har ikke sett noe lignende på mange år, kan vi trygt si, sier presseansvarlig hos nettbokhandelen Saxo, Lærke Jürs, ifølge Ritzau.

    Kong Frederik av Danmark avbildet i juni 2023.
    Foto: NTB
  • Treningsbagger med kokain funnet

    Dansk politi advarer folk mot å ta med narkotika hjem etter at det ble gjort funn av flere treningsbagger med kokain langs danskekysten.

    Det var turgåere som fant de kokainfylte baggene som hadde drevet i land på en strand ved Sjællands Odde lørdag ettermiddag.

    Søndag ble det gjort funn av ytterligere treningsbagger fylt med narkotika ved kysten av Sejerø Bugt og på Sejerø.

    Politiet i Midt- og Vestsjælland ønsker ikke å si noe om mengden narkotika som er funnet, men det skal være snakk om flere pakker som trolig inneholder kokain.

    – Vi vil sterkt advare folk mot å ta med eventuell narkotika hjem, sier visepolitiinspektør Kim Løvkvist i en pressemelding (NTB).

  • 18-årig danske død i Spania

    Danmarks Radio melder at en 18-årig elev fra Skaderborg i Danmark er død i en ulykke under en utvekslingstur til Spania.

    23 elever var på utveksling i byen Carlet ved Valencia. De øvrige elevene kom hjem til Danmark lørdag og får nå tilbud om krisehjelp. Rektoren ved skolen forteller at enkelte av elevene var vitner til ulykken.

Kong Frederik av Danmark må tørke tårene under statsminister Mette Frederiksens tale

Rørt Frederik 10. hilser folket som konge

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no