Hopp til innhold
Dansk flagg
Foto: Erik Johansen / NTB

Danmark

Oppsummert

Danmark er et monarki i Norden.

 • Danmark: Mann tiltalt for å ville drepe 14 mennesker

  En 21 år gammel mann er tiltalt for forsøk på å skyte og drepe 14 tilfeldige personer på Grønland. Det skriver Dansk Radio, som siterer Grønlandspolitiet.

  Drapsforsøkene fant sted i mars i fjor, da to personer ble truffet og såret av skudd. Tre andre ble skadet av glasskår da et Air Greenland-helikopter ble skutt mot på en rullebane i Narsaq på Sør-Grønland.

  Mannen avfyrte også skudd mot tilfeldige personer i byen. Saken behandles i retten i Århus fra 18.-22. mars.

 • Dansk politi varsler ny opprydding i Christiania

  Onsdag morgen rykker Københavns politi inn på hovedgaten i Christiania for å rydde vekk cannabisbodene, skriver NTB.

  De siste månedene har politiet flere ganger varslet slike oppryddinger av boder som selger cannabis i Pusher Street. Det skjer som et ledd i en større plan om å få bukt med cannabishandelen i Christiana.

  Når bodene har blitt ryddet og lukket, skal politiet bli på stedet onsdag og torsdag.

  Siden 10. januar har Christiana vært en såkalt skjerpet straffesone, hvor kriminalitet i området straffes hardere enn normalt. Blir man tatt med en mindre mengde cannabis i Christiana, er boten på 4000 danske kroner, som er dobbelt av vanlig bøtesats.

 • Russland: Absurd at Danmark stopper Nord Stream-etterforskningen

  Kreml-talsperson Dmitry Peskov kritiserte mandag Danmark for å stoppe etterforskningen av sabotasje av Nord Stream-gassrørene som kobler Russland og Tyskland.

  – Situasjonen er nær absurd. På den ene siden erkjenner de at det fant sted en bevisst sabotasje, men på den andre siden beveger de seg ikke fremover, sa Peskov til journalister, som siteres av nyhetsbyrået AFP.

 • Første dom med skjerpet straff for hasjsalg i Christiania

  Dansk politi innførte på nyåret strengere straffer i et område i og rundt bydelen Christiania i Danmarks hovedstad København. Dette ble innført som et grep for å slå ned på den systematiske hasjhandelen som har foregått i området i årevis.

  Nå har en kvinne tilstått besittelse av hasj og det syntetiske stoffet skunk som hun skulle selge i Christiania. Det melder danske TV 2. Kvinnen ble dømt til ni måneders fengsel.

 • Danmark inngår tiårig støtteavtale med Ukraina

  Danmarks forsvarsminister Troels Lund Poulsen sier at de vil donere de første F-16-flyene til Ukraina til sommeren. Statsminister Mette Fredriksen sier de har ingått en tiårig sikkerhetsavtale med landet.

Kong Frederik av Danmark må tørke tårene under statsminister Mette Frederiksens tale

Rørt Frederik 10. hilser folket som konge

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no