Hopp til innhold
Dansk flagg
Foto: Erik Johansen / NTB

Danmark

Oppsummert

Danmark er et monarki i Norden.

  • Danmark: Seks syrebomber kastet inn i skolegård

    Syd- og Sønderjyllands politi opplyser at ukjente gjerningsmenn har kastet seks syrebomber inn i en skolegård i Esbjerg på Jylland.

    Skolegården er avsperret og alle elevene blir evakuert.

    Politiet mottok melding om hendelsen tirsdag formiddag, og sier at syrebombene har blitt etterlatt i skolegården enten mandag kveld eller natt til tirsdag.

  • Brannvesenet tilbake ved Børsen etter at glør blusset opp

    Etter å ha avsluttet arbeidet ved Børsen i København mandag, måtte brannvesenet tilbake til branntomten natt til tirsdag da det blusset opp i glør. Det var blant annet glør i en trebjelke som er knyttet til den delen av Børsen som er minst berørt av brannen.

    Den 400 år gamle bygningen Børsen begynte å brenne i forrige uke, og deler av bygget er utbrent. Brannårsaken er ikke kjent.

    (NTB)

  • Danmark legger seks havvindparker ut på anbud

    Den danske Energistyrelsen har lagt ut seks nye havvindparker på anbud. Parkene skal ligge seks ulike steder i Nordsjøen, Østersjøen og Kattegat.

    Hver av parkene skal ha en minimumskapasitet på 1 gigawatt, og vil til sammen ha en kapasitet på 6 gigawatt innen 2030. Det er mer enn dobbelt så mye som dagens danske havvindparker.

    Samtidig er anbudene formulert slik at vinnerne får muligheten til å bygge enda flere vindturbiner, sånn at det totalt kan bli mer enn 10 gigawatt mer havvind.

    Et av kravene til de seks havvindparkene er at staten skal kunne kjøpe seg inn som medeier med en eierandel på 20 prosent.

    (NTB)

     Vindmøller
    Foto: NTB
  • Brannvesenet avslutter arbeidet ved Børsen i København

    Brann- og redningsetaten i København er i ferd med å avslutte arbeidet etter brannen i Børsen. Brannvesenet vil nå overlate bygningen til politiet og entreprenører

    – Politiet har hatt litt problemer med å komme inn i bygget før vi har stabilisert det. Nå er vi på et stadium der politiet kan komme inn og se på noen ting, sier Jakob Vedsted Andersen, innsatsleder i Hovedstadens Beredskab, brann- og redningsetaten i København.

    Han sier at det mandag morgen fortsatt ikke er klart hvorfor den 400 år gamle bygningen Børsen begynte å brenne i forrige uke, men at politiet har vært litt til stede for å undersøke.

    NTB)

  • Danmark: Forsvaret sprengte gjenstand funnet på Billund lufthavn

    En gjenstand som ble funnet på Billund Lufthavn i Danmark, ble lørdag kveld ødelagt av det danske forsvaret i en kontrollert sprengning.

    Det opplyser dansk politi søndag. Flyplassen i Billund, like ved Legoland, var lørdag stengt i mange timer på grunn av en bombetrussel.

    Sprengningen ble foretatt i nærheten av byen Hejnsvig, i et område der det ble vurdert som forsvarlig.

    En mann i 30-årene er varetekstfengslet i fire uker etter bombetrusselen, skriver nyhetsbyrået Ritzau. Han hadde levert inn en gjenstand på flyplassen, som han selv hevdet inneholdt sprengstoff. (NRK/NTB)

– Det har ikkje vore mogleg å redde Børsen

Kong Frederik av Danmark må tørke tårene under statsminister Mette Frederiksens tale

Rørt Frederik 10. hilser folket som konge

Danmarks statsminister med dypfølt takk til dronning Margrethe

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no