NRK Meny
Normal

Amy slår til igjen

Amy Winehouse er på beina igjen og tilbake til gamle vaner med å dra til folk. Men er åndelig veiledning svaret?

Amy Winehouse

Amy Winehouse viser stadig nye divatakter.

Foto: SHAUN CURRY / AFP

Amy Winehouse på Glastonburyfestivalen 28. juni 2008.

Tidligere i sommer var Amy Winehouse på Glastonburyfestivalen. Der også klarte hun å lage bråk.

Foto: BEN STANSALL / AFP
Munk i det hellige korsets kloster i Wienerwald

Kanskje Amy Winehouse trenger en tur i et kloster?

Foto: Chantmusicforparadise.com

Hun var på bytur i Camden i London torsdag kveld, og The Sun offentliggjør i dag en video som viser hvordan Winehouse slår til.

Opptatt av artistens helse

Mens Winehouse, fulgt av livvakter og venner, var ute og gikk på gaten, tar en middelaldrende, pent kledd kvinne forsiktig etter armen til Amy – ifølge avisen var hun opptatt av artistens helse.

Som svar på det forsiktige grepet snur Amy Winehouse seg og smeller til henne i ansiktet med flathånden mens hun banner og skjeller ut kvinnen, som tar seg forskrekket til ansiktet, viser filmen.

Bråk på Glastonbury

Dermed later Amy Winehouse til å ha funnet tilbake til gammel form, siden hun tidligere i sommer fikk flere oppslag – blant annet for å ha satt albuen i ansiktet på en tilfeldig Glastonbury-publikummer, som hevdet han ikke hadde noe å gjøre med at noen kastet en hatt på høysåtefrisyren hennes mens hun var ute blant publikum og sang under konserten sin.

I forrige uke ble hun forøvrig invitert av østerrikske munker til et par ukers opphold slik at de kan diskutere «de store spørsmål i livet».

Er bekymret

Munkene fra det hellige korsets kloster i Wienerwald, skogen utenfor Wien, har invitert Amy Winehouse fordi de er bekymret for henne.

– I 10 minutter likte jeg Back To Black (albumet fra 2006), men når jeg leste tekstene syntes jeg det var trist, fortalte broder Johannes Paul Chavanne til The Daily Telegraph.

– Jeg vil gjerne invitere henne hit, jeg føler sympati for folk som henne. Hun kan bli her en uke eller to, og diskutere de store spørsmål i livet – kanskje er tro svaret for henne.

Samarbeid?

Det finnes attpåtil noe som knytter de to sammen, de er på plateselskapet Universal begge to. Munkene ga i år ut albumet «Chant: Music for Paradise» , en godbit for tilhengere av gregoriansk sang.

Hvorvidt et mulig samarbeid de to imellom er noe Universal kunne tenke seg, er uvisst, men at Amy Winehouse kunne trengt fred og fordragelighet virker sannsynlig.

Kulturstrøm

  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.

  • Stanser Nobel-senter

    En svensk domstol setter foten ned for den planlagte byggingen av det som skulle bli Nobelstiftelsens nye storstue på Blasieholmen i Stockholm. Miljødomstolen mener uerstattelige kulturhistoriske verdier ville gått tapt dersom byggeprosjektet hadde blitt gjennomført (NTB).