Hopp til innhold

– Avicii var klar med nytt album

Den beste musikken han hadde laget på flere år, sier plateselskapssjef i Geffen Records om Aviciis nye album. Han vil nå rådføre seg med familien for å finne ut av hva som skal skje med musikken.

Avicii

Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, ble funnet død i Oman fredag.

Foto: Barry Brecheisen / AP

Neil Jacobson sier til Variety at Tim «Avicii» Bergling hadde jobbet med et nytt studioalbum siden nyåret. Da han gikk bort denne uken, var hele albumet klart.

– Jeg har aldri vært med på noe lignende med en artist som jeg har arbeidet så tett sammen med. Jeg håper på å få råd fra familien, så vi kan finne ut av hva Tim hadde ønsket at vi skulle gjøre, sier sjefen i Geffen Records, som eies av Universal Music.

– Var inspirert

Avicii ble bare 28 år gammel. Politiet i Oman sier til SVT at de vet hva som har skjedd, men vil ikke si noe om dødsårsaken. De sier videre at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt.

Jacobson har samarbeidet med Avicii så å si siden starten av 28-åringens karriere. Han mener den nye musikken var den beste artisten hadde produsert på flere år.

– Han var så inspirert. Han var så inne i det, sier han til Variety.

Video med tillatelse fra Reddit-bruker Bafkonijn.

Lørdag formiddag klinget tonene av Aviciis aller største hits fra tårnet til domkirken i Utrecht. Innbyggerne fikk høre låtene «Wake Me Up», «Hey Brother» og «Without You» i litt uvante versjoner.

Humpete vei til suksess

I 2016 bestemte Avicii seg for å legge opp som liveartist. Nyheten kom på hans egen Facebook-profil, hvor han blant annet takket fansen for å ha «latt ham oppfylle så mange av drømmene sine».

Artisten skrev også at veien til suksess hadde vært tidvis humpete.

– Jeg vet at jeg er velsignet som får reise verden rundt og opptre, men jeg har for lite igjen til å leve livet til den ekte personen bak artisten.

Bare tre dager før 28-åringen døde, ble han nominert til Billboard Music Award for EP-en «Avicii (01)».

Musikksjefen i P3 sier det er en svært talentfull produsent og artist som har gått bort.

– Det har vært en «bumpy ride» for Avicii, sier musikksjef i NRK P3, Mats Borch Bugge.

– Ikke alltid så enkelt

I dokumentarfilmen «Avicii: True Stories» (2017) fulgte den svenske regissøren Levan Tsikurishvili artisten gjennom flere år. Han dokumenterte Aviciis suksess, men også helseproblemer, angst og det at han hoppet av turnélivet.

– Jeg vil lage et ærlig portrett av Tim som person, ikke bare Avicii. Alle kjenner Avicii, men veldig få kjenner Tim. Å være en verdensstjerne er ikke alltid så enkelt som det ser ut på Instagram, sa regissøren.

Avicii er død, 28 år gammel

Allerede som 23-åring var Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Video fra SVT-dokumentaren «Avicii On Tour».

Kulturstrøm

  • Britney Spears inngår forlik med faren sin

    Popstjerna har inngått eit forlik med faren sin Jamie Spears, meir enn to år etter at ei rettsavgjerd avslutta verjeordninga som har gitt han kontroll over livet hennar. Det melder CNN.

    Sidan verjeordninga vart avslutta, har Britney Spears og faren vore i retten fleire gonger i samanheng med advokathonorar og skuldingar om upassande oppførsel under verjeordninga. Far hennar har heile tida motsett seg skuldingane.

    Vilkåra for forliket er ikkje offentleggjort, men advokatane til Spears stadfestar forliket til CNN.

    (FILES) US singer Britney Spears arrives for the premiere of Sony Pictures' "Once Upon a Time... ...
    Foto: AFP
  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.