Hopp til innhold

Avicii legger opp som liveartist

Den svenske EDM-stjernen Tim «Avicii» Bergling har bestemt seg for at årets turné blir hans siste.

Avicii

SIER STOPP: Svenske Avicii har bestemt seg for at 2016-turneen blir hans siste.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Det skriver Aftonbladet tirsdag.

Kunngjøringen kommer på Berglings egen Facebook-profil, der han blant annet takker fansen for å ha «latt ham oppfylle så mange av drømmene sine».

For lite tid

Etter en lang rekke takksigelser til samarbeidspartnere på og bak scenen, kommer EDM-stjernen inn på grunnen til at han ikke lenger vil turnere.

Bergling skriver at veien til suksess har vært tidvis humpete, og at han etter hvert som han har blitt voksen og bedre kjent med seg selv, har innsett at det finnes andre ting enn musikk han ønsker å bruke tid og energi på.

«Jeg vet at jeg er velsignet som får reise verden rundt og opptre, men jeg har for lite igjen til å leve livet til den ekte personen bak artisten», skriver Bergling.

Vil fortsatt lage musikk

Det svenske stjerneskuddet, som tok steget ut på den internasjonale EDM-scenen for alvor i 2011, og som spilte på Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015, har flere ganger måttet avlyse planlagte konserter på grunn av helseproblemer.

I 2014 avlyste han hele sin planlagte USA-turné på grunn av komplikasjoner etter en operasjon tidligere samme år.

Artisten forsikrer imidlertid tilhengerne om at han fortsatt kommer til å produsere musikk.

«Jeg vil fortsette å snakke til mine fans gjennom musikken, men jeg har bestemt meg for at 2016 vil bli min siste turne og mine siste liveshow. La oss avslutte dem med et smell!»

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.