Hopp til innhold

Norske EDM-artister hyller Avicii: – Han var «soundtracket» til oppveksten vår

Gutta i Seeb var med på Avicii sin siste konsert i 2016. Gjengen i Broiler vil i kveld hedre deres store idol. Norske artister sørger over at deres store inspirasjon er død.

TRISTE: Mikkel Christiansen og Simen Auke i Broiler sørger over at en viktig inspirasjon er borte.

«I took a pill in Ibiza, to show Avicii I was cool»

En tekst mange kjenner igjen, fra monsterhiten «I Took A Pill in Ibiza». Skrevet av amerikanske Mike Posner. Men det var norske Seeb sin versjon som tok av over hele verden.

Norske Simen Eriksrud, Espen Berg og Niklas Strandbråten i gruppa Seeb var med på det som ble Avicii sin aller siste konsert, 28. august 2016.

Avicii, som egentlig het Tim Bergling, ble funnet død i Oman fredag ettermiddag lokal tid. Han ble 28 år gammel.

– Vi var så heldige å få være med Tim på hans siste shows på avslutningsturneen han gjorde i 2016 hvor alt endte opp på Ibiza, skriver Seeb til NRK lørdag.

– Det var jo en stund etter «I Took A Pill in Ibiza» som var starten på vår karriere som Seeb. Det var derfor veldig spesielt å få spille med Avicii på samme sted som teksten i låten ble til. Han har vært en stor inspirasjon for oss og vi er sjokkerte over nyheten om hans død. Vi er glade for at vi rakk å møte ham og tenker på familien, kollegaer og venner. Han var et stort talent og en varm og hyggelig person, skriver Seeb.

Simen Eriksrud, Espen Berg og Niklas Strandbråten utgjør Seeb

FANS AV AVICII: Simen Eriksrud, Espen Berg og Niklas Strandbråten i gruppa Seeb.

Foto: Universal Music / Universal Music

Lyden av oppveksten vår

Den norske DJ-duoen Broiler, bestående av Mikkel Christiansen og Simen Auke, har holdt på med musikk siden de var små gutter. Avicii var en viktig del av oppveksten deres, skriver de til NRK:

– Vi syntes det er vondt og vanskelig å ta innover seg. Tim var selve «soundtracket» til oppveksten vår. Han skrev verdens fineste melodier, og de vil leve videre for alltid.

Gutta skal i kveld hylle Avicii fra scenen.

– I kveld hedrer vi han med noen av de beste låtene hans i setlisten vår, skriver Broiler som i kveld holder konsert i Halden.

Artisten Astrid S hyller også Avicii på sin Instagram-profil. Det gjør hun på denne måten:

Kygo sin hyllest

Norske Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har flere ganger løftet frem Avicii som hans største inspirasjonskilde.

Dette sa han senest til NRK i februar:

– Han har vært en stor inspirasjon for meg. For det var han som fikk meg til å lage elektronisk musikk, som er grunnen til at jeg er der jeg er i dag.

I natt norsk tid hyllet Kygo sitt største idol fra scenen på den svære musikkfestivalen Coachella i California.

Denne videoen la hans lydtekniker ut fra hyllesten:

Kulturstrøm

  • Norsk politi er på plass i Malmö – kjem frå Oslo Politidistrikt

    Eurovision-veka i Malmö er i gang, og norsk politi er på plass.

    Politidirektoratet vil ikkje seie kor mange frå norsk politi som skal hjelpe svensk politi.

    – Vi går ikkje ut med det eksakte talet på personar som skal delta, men kan stadfeste at personellet kjem frå Oslo Politidistrikt som har god kompetanse på denne typen oppdrag, skriv seksjonssjef Torgeir Haugen i ein e-post til NRK.

    I Sverige er arrangementet sett på som ein «nationell särskild händelse», som betyr eit stort politioppbod frå heile Sverige og nabolanda.

    Det er vente store demonstrasjonar i byen denne veka.

  • Nintendo varsler ny konsoll i år

    Det japanske spillselskapet Nintendo varsler at arvtakeren til deres spillkonsoll Switch vil bli presentert innen utgangen av selskapets regnskapsår, melder nyhetsbyrået AFP.

    Nintendo Switch er selskapets mestselgende konsoll noensinne. I desember 2023 var det solgt 139 millioner eksemplarer på verdensbasis.