Kygo om Aviciis død: Kan ikke tro at det er sant

Artistkollegaen sørger over den svenske superstjernens bortgang. – Du var grunnen til at jeg begynte med elektronisk musikk, sier Kygo.

Kygo og Avicii

FORBILDE: Den norske artisten Kygo sier Avicii var grunnen til at han begynte med musikk.

Foto: https://www.instagram.com/kygomusic/

Den norske artisten Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent under artistnavnet Kygo, var venn av den svenske EDM-artisten og DJ-en Avicii.

Avicii, som egentlig het Tim Bergling, ble funnet død i Oman i dag. Han ble 28 år gammel.

– Inspirasjon

«Kan ikke tro at det er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du brakte inn i verden med musikken din», skriver Kygo på Instagram.

Laster Instagram-innhold

Også den norsk-britiske musikkprodusenten Alan Walker oppgir Avicii som et forbilde.

«Jeg er målløs akkurat nå. Du har vært et idol og en inspirasjon for både meg og mange andre. Musikken din og ettermælet ditt vil leve videre.»

Laster Instagram-innhold

Astrid S har tidligere samarbeidet med Avicii og la i kveld ut et barndomsbilde av den svenske DJ-en på sin Instagram-konto.

Laster Instagram-innhold

Den norske musikeren og låtskriveren Ina Wroldsen skriver på Twitter at Avicii gikk bort altfor tidlig.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Sonny Alven sier til NRK at han er full av lovord om Avicii.

– Avicii var uten tvil en av pionerene innenfor elektronisk musikk. Han har inspirert en hel generasjon med musikere, meg selv inkludert. Utrolig trist å høre om hans bortgang i dag, vi har mistet en av de beste.

Den svenske DJ-en Ingrosso som blant annet var en del av Swedish House Mafia, sier i likhet med mange andre i kveld at Avicii var en inspirasjonskilde for ham.

Laster Instagram-innhold

«Jeg har ikke ord, men jeg kan si at vi var en gjeng ungdommer fra Sverige som hadde drømmer og Tim inspirerte oss og mange andre millioner. Hvil i fred, bror. Musikken din vil leve evig», skriver Ingrosso på Instagram.

Landsmannen Eric Prydz herjet hitlistene som DJ i 2004 og skriver på Twitter at han er målløs over kollegaens død.

– En vakker sjel

Også langt utenfor Norden vekker Aviciis død reaksjoner.

Den franske stjerne-DJ-en David Guetta er preget av nyheten.

«Vi har mistet en venn med et godt hjerte og verden har mistet en utrolig talentfull musiker. Takk for dine vakre melodier, tiden vi tilbrakte i studio, da vi spilte sammen som DJ-er eller da vi bare nøt livet som venner», skriver Guetta.

Laster Twitter-innhold

Den skotske DJ-en Calvin Harris er en av mange som sørger over Bergling på sosiale medier.

«Rystende nyheter om Avicii. En vakker sjel, lidenskapelig og ekstremt talentfull med så mye mer han skulle gjort. Min medfølelse til familien hans. Gud velsigne deg, Tim.», skriver Harris på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Vokalisten i det amerikanske bandet Imagine Dragons Dan Renyolds samarbeidet med Avicii på låten «Heart upon my sleeve».

«Jeg er knust av nyheten om Aviciis bortgang. Å jobbe med ham var ett av mine favorittsamarbeid. Han var altfor ung. Verden var et lykkeligere og mer fullstendig sted med hans tilstedeværelse og kunst. Jeg sender all min kjærlighet til hans venner og familie».

Laster Twitter-innhold

Madonna har lagt ut et bilde av seg selv sammen med Avicii på sin Instagram-konto.

«Så trist. Så tragisk. Farvel, kjære, søte Time. Du gikk bort for tidlig», skriver Madonna.

Laster Instagram-innhold

Den amerikanske sangeren Noah Cyrus skriver på Twitter at hun tok nyheten tungt.

«Hjertet mitt er knust. En så stor musikalsk inspirasjon for meg og mange andre. Jeg kommer til å savne deg så mye. Hvil i fred, Avicii», skriver Cyrus, som er lillesøsteren til Miley Cyrus.

Laster Twitter-innhold

Den britiske sangeren og låtskriveren Ellie Goulding skriver:

«Hvil i fred Avicii. Du inspirerte så mange av oss. Jeg skulle ønske jeg kunne sagt det til deg ansikt til ansikt».

Laster Twitter-innhold
Music-Avicii Avicii
Foto: Amy Sussman / Ap
Den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim «Avicii» Bergling er død.

Kulturstrøm

 • Finsk forfatter er død

  Den finske forfatteren Arto Paasilinna er død, 76 år gammel, melder Sveriges Radio. Paasilinna fikk sitt store gjennombrudd med "Harens år" i 1975. I dag er hans bøker oversatt til over 20 språk og har vunnet en rekke litterære priser.

 • Skjerf vekker oppsikt

  Det nye skjerfet «The Touch of Fur shawl» frå motehuset Fendi har fått svært mykje omtale på internett det siste døgnet. Grunnen for oppstyret er at mange meiner skjerfet liknar mistenkeleg mykje på eit kvinneleg kjønnsorgan. Motehuset har no fjerna den hudfarga versjonen frå nettsidene.

  Skjerf
  Foto: Fendi
 • Mottar ærespris i Marrakech

  Skodespelaren Robin Wright, kjent frå blant anna Forrest Gump og House of Cards, mottar «The Golden Star» på Marrakech Film Festival i Marokko. Wright mottar prisen for prestasjonar både på film og TV, i tillegg til arbeidet hennar med veldedige organisasjonar i Kongo, melder Hollywood Reporter.

  FILE PHOTO: Cast member Wright poses at the premiere of "Wonder Woman" in Los Angeles
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters