NRK Meny
Normal

Møtte Avicii forrige helg: – Han virket glad

Avicii planla å reise til Omans utkanter, ifølge DJ-en Maitrai Joshi (29), som møtte artisten kun få dager før han ble funnet død.

Maitrai Joshi (t.v.), Avicii og Christina Hlosek.

Muscat Hills Resort publiserte dette bildet på Instagram for tre dager siden, og takket Avicii for besøket. Artisten er fotografert sammen med DJ-en Maitrai Joshi og Christina Hlosek.

Foto: Muscatt Hills Resort

Maitrai Joshi jobber som DJ på Muscat Hills Resort i Oman hver helg. Da han skulle spille forrige fredag, møtte han Tim Bergling, bedre kjent som Avicii.

– Han dukket plutselig opp da jeg spilte, og først forsto vi ikke hvem det var. Senere gjenkjente vi han, og ba om å få ta et bilde, sier Joshi til Expressen.

De to traff også på hverandre på lørdag, da Avicii skulle ut og spise middag med vennene sine.

– Skulle reise til Omans utkanter

Avisen skriver at Avicii egentlig skulle sjekke ut av hotellet søndag, men ifølge Joshi likte artisten Oman så mye, at han forlenget reisen.

– De sa at de skulle reise til Omans utkanter. Jeg vet ikke hvor. Det finnes så mange plasser, og han sa ikke nøyaktig hvor, sier Joshi, som synes Avicii virket glad og så ut til å være i god form.

Laster Instagram-innhold

Löfven: – Et musikkvidunder

Nyheten om at Avicii ble funnet død i Doma fredag kom sjokkerende på mange.

– Familien er sønderknust, og vi ber dere om å ta hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden, sier pressekontakt Ebba Lindqvist i en pressemelding. Detaljer om dødsfallet er ikke kjent.

Kondolansene og hyllestene strømmer inn fra både svenske og internasjonale stjerner. Kygo, Alan Walker, Astrid S, Ina Wroldsen, Sonny Alven, David Guetta, Calvin Harris, Madonna, Noah Curys og Ellie Goulding er blant artistene som sørger over Aviciis tidlige bortgang.

– Han var et av Sveriges største musikkvidundere i moderne tid. Jeg tenker på hans nærmeste, familie og venner, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven på Instagram.

Music-Avicii Avicii

Ett minutts stillhet

Flere nattklubber i Sverige hadde midnatt lørdag ett minutts stillhet for Avicii.

– Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og Fou, skriver NTB.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt», skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

Se SVT's sending om Avicii her.

Kulturstrøm

  • Lauryn Hill til Oslo

    Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

    Lauryn Hill på Molde jazzfestival
    Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

    Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.