Møtte Avicii forrige helg: – Han virket glad

Avicii planla å reise til Omans utkanter, ifølge DJ-en Maitrai Joshi (29), som møtte artisten kun få dager før han ble funnet død.

Maitrai Joshi (t.v.), Avicii og Christina Hlosek.

Muscat Hills Resort publiserte dette bildet på Instagram for tre dager siden, og takket Avicii for besøket. Artisten er fotografert sammen med DJ-en Maitrai Joshi og Christina Hlosek.

Foto: Muscatt Hills Resort

Maitrai Joshi jobber som DJ på Muscat Hills Resort i Oman hver helg. Da han skulle spille forrige fredag, møtte han Tim Bergling, bedre kjent som Avicii.

– Han dukket plutselig opp da jeg spilte, og først forsto vi ikke hvem det var. Senere gjenkjente vi han, og ba om å få ta et bilde, sier Joshi til Expressen.

De to traff også på hverandre på lørdag, da Avicii skulle ut og spise middag med vennene sine.

– Skulle reise til Omans utkanter

Avisen skriver at Avicii egentlig skulle sjekke ut av hotellet søndag, men ifølge Joshi likte artisten Oman så mye, at han forlenget reisen.

– De sa at de skulle reise til Omans utkanter. Jeg vet ikke hvor. Det finnes så mange plasser, og han sa ikke nøyaktig hvor, sier Joshi, som synes Avicii virket glad og så ut til å være i god form.

Löfven: – Et musikkvidunder

Nyheten om at Avicii ble funnet død i Doma fredag kom sjokkerende på mange.

– Familien er sønderknust, og vi ber dere om å ta hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden, sier pressekontakt Ebba Lindqvist i en pressemelding. Detaljer om dødsfallet er ikke kjent.

Kondolansene og hyllestene strømmer inn fra både svenske og internasjonale stjerner. Kygo, Alan Walker, Astrid S, Ina Wroldsen, Sonny Alven, David Guetta, Calvin Harris, Madonna, Noah Curys og Ellie Goulding er blant artistene som sørger over Aviciis tidlige bortgang.

– Han var et av Sveriges største musikkvidundere i moderne tid. Jeg tenker på hans nærmeste, familie og venner, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven på Instagram.

Music-Avicii Avicii
Foto: Amy Sussman / Ap
Den verdenskjente DJ-en og produsenten Tim «Avicii» Bergling er død.

Ett minutts stillhet

Flere nattklubber i Sverige hadde midnatt lørdag ett minutts stillhet for Avicii.

– Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og Fou, skriver NTB.

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt», skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

Se SVT's sending om Avicii her.

Kulturstrøm

 • Karl Lagerfeld er død

  Moteskaparen Karl Lagerfeld er død, det melder franske aviser. Han vart 85 år gammal. Han vart fødd i Tyskland og starta si karriere innan mote i Paris på 1950-talet.

  Karl Lagerfeld
  Foto: Joel Ryan / Ap
 • Opptrer live på Oscar

  Adam Lambert, tidligere deltaker på American Idol, skal opptre sammen med Queen under Oscar-prisutdelingen 24. februar, skriver NBC. Det var Oscar-akademiet som først sendte ut meldingen på Twitter. Filmen «Bohemian Rhapsody», som er biografien om Queens frontfigur Freddy Mercury, er nominert til fem priser. Lambert har også tidligere opptrådt med Queen.

  Adem Lambert og Queen
  Foto: Balazs Mohai / AP
 • Gir ut album

  22. mars – to dager etter det som ville vært Yoko Onos og John Lennons 50-års bryllupsdag, nyutgis parets «Wedding Album», også det fra 1969. Nyheten om utgivelsen kom 18. februar, på Onos 86-årsdag. «Unfinished Music No. 3: Wedding Album» var parets tredje eksperimentelle, musikalske platesamarbeid og er kalt en av de mest bemerkelsesverdige utgivelsene på 1960-tallet. (NTB)

  LENNON ONO BED-IN AMSTERDAM
  Foto: NTB Tema