Sigrid om Avicii: – Han var en som forandret ting

Artist Sigrid Raabe sier Avicii vil bli husket for å ha forandret ting innenfor EDM-sjangeren. – Jeg hørte mye på Avicii da jeg vokste opp, sier hun.

Sigrid Raabe på Øyafestivalen 2017

Sigrid på scenen under Øyafestivalen i 2017.

Foto: Tom Øverlie, NRK

Produsent og artist Tim Bergling, kjent som Avicii, ble funnet død i Oman fredag. Den verdenskjente DJ-en ble bare 28 år gammel.

På telefon fra musikk – og kunstfestivalen Coachella i California forteller artist Sigrid Raabe at det var bilder av Avicii på LED-skjermene i festivalområdet i går.

– Det er fryktelig trist, sier hun og forteller at hun tror det påvirker stemningen på festivalen.

Raabe holdt konsert på festivalen forrige helg, og skal spille igjen denne helgen.

– Forandret ting

Sigrid mimrer tilbake til ungdomstiden. Hun sier at hun hørte mye på Avicii da hun vokste opp – og det er spesielt en låt artisten husker.

– Det er Levels som var hiten på alle festene vi hadde på ungdomsskolen og videregående, sier hun.

Låten Levels ble utgitt i 2011 og er en av de låtene som for alvor satt fart på Berglings karriere. Sigrid tror Avicii vil bli husket for å ha forandret EDM-sjangeren.

– Han er jo en som vil bli husket som en som forandret ting. Han gjorde virkelig det innenfor den sjangeren, sier hun.

OBIT-SWEDEN-AVICII-MUSIC

Produsent og artist Tim Bergling, Avicii, på scenen under Summerburst-festivalen i Göteborg i 2015.

Foto: BJORN LARSSON ROSVALL / AFP

– Jeg kan ikke tro det

Flere artister har kommet med reaksjoner etter dødsfallet ble kjent. Blant annet den norske musikkprodusenten Kygo.

«Kan ikke tro at det er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du brakte inn i verden med musikken din», skriver han på Instagram.

Musikkprodusent Alan Walker oppgir Avicii som et forbilde.

«Jeg er målløs akkurat nå. Du har vært et idol og en inspirasjon for både meg og mange andre. Musikken din og ettermælet ditt vil leve videre.»

Simen Auke og Mikkel Christiansen i DJ-duoen Broiler sier Avicii har inspirert dem mye. De sier til NRK at de vil hedre ham når de spiller konsert i Halden i kveld.

– Vi syntes det er vondt og vanskelig å ta innover seg. Tim var selve «soundtracket» til oppveksten vår. Han skrev verdens fineste melodier, og de vil leve videre for alltid.

Politiet i Oman sa tidligere i dag at de ikke har mistanke om at det har skjedd noe kriminelt. De vil foreløpig ikke si noe om dødsårsaken, men opplyser at de vet hva som har skjedd.


.

Kulturstrøm

  • Phil Spector er død

    Musikkprodusenten Phil Spector er død, 81 år gammel. Det melder TMZ. Amerikaneren sonet en fengselsstraff for drap med en minstetid på 19 år for å ha drept skuespilleren Lana Clarkson i 2003.

    Phil Spector
    Foto: Pool / REUTERS