Hopp til innhold

Aviciis dødsfall: Politiet mistenker ikke lovbrudd

Politiet i Oman sier de vet hva som skjedde i forbindelse med dødsfallet til den svenske artisten Avicii, men ønsker ikke å si noe om dødsårsaken.

Fansen samles på Sergels torg

Den svenske DJ-en, musikeren og produsenten Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, ble funnet død i Oman fredag. Bergling ble 28 år gammel.

Politiet i Oman sier til SVT at de vet hva som har skjedd, man at de ikke ønsker å si noe om dødsårsaken. De sier videre at de ikke mistenker at det har skjedd noe kriminelt.

Berglings talsperson, Diana Baron, sier til New York Times at han var i landet for å besøke venner.

Se Kygos hyllest av avdøde Avicii fra scenen under Coachella-festivalen. Video med tillatelse fra Expressen.

– Han virket glad

Den omanske DJ-en Maitrai Joshi møtte Bergling få dager før han ble funnet død.

– Han dukket plutselig opp da jeg spilte, og først forsto vi ikke hvem det var. Senere gjenkjente vi han, og ba om å få ta et bilde, sier Joshi til Expressen.

De to traff også på hverandre et par dager tidligere, da Avicii skulle ut og spise middag med vennene sine.

– De sa at de skulle reise til Omans utkanter. Jeg vet ikke hvor. Det finnes så mange plasser, og han sa ikke nøyaktig hvor, sier Joshi, som synes Avicii virket glad og så ut til å være i god form.

Maitrai Joshi (t.v.), Avicii og Christina Hlosek.

Maitrai Joshi (t.v.), Avicii og Christina Hlosek.

Foto: Muscatt Hills Resort

Avlyste flere konserter på grunn av helsen

Det svenske stjerneskuddet, som tok steget ut på den internasjonale EDM-scenen for alvor i 2011, og som spilte på Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015, har flere ganger måttet avlyse planlagte konserter på grunn av helseproblemer.

Han led av akutt bukspyttkjertelbetennelse. Etter at han i 2014 fikk fjernet galleblæren og blindtarmen, avbrøt han flere konserter for å komme til hektene igjen.

I 2014 avlyste han hele sin planlagte USA-turné på grunn av komplikasjoner etter en operasjon tidligere samme år. I 2016 la han opp som liveartist.

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad