NRK Meny
Normal

– Morton roter til lakseprotesten

Aktivisten Alexandra Morton får sterk kritikk for metodene hun bruker for å vise sin motstand mot norske lakseoppdrettsanlegg i Canada.

Alexandra Morton og sockeye

Aktivisten Alexandra Morton kjemper for å bevare den canadiske villaksen sockeye.

Foto: Fotomonstasje: Dan Robert Larsen / NRK

– Ti mennesker som smører leire på vinduene? Er det all støtten Alexandra Morton kan finne nå?

Det spør kommunikasjonssjef i Mainstream Canada, Grant Warkentin, etter aktivisten Alexandra Mortons siste trekk i sin kampanje mot lakseopptrettsnæringen.

Warkentin sikter til Mortons stunt tidligere denne uka der hun brakte avfall fra oppdrettsnæringen til hovedkontorene til de store aktørene i næringen. Norske interesser er sterkt representert i Canada med Marine Harvest, Mainstream og Grieg.

– Et dumt stunt

Tirsdag denne uka gjennomførte aktivisten Alexandra Morton en aksjon der hun leverte tilbake lakseoppdrettsavfall til Marine Harvest. Deretter besøkte hun kontorene til Mainstream og John Duncan MP, som en del av hennes «Fish Farm Crime Scene' tour».

Oppdrettsmiljøet i Canada har svært liten sans for metodene Alexandra Morton bruker.

– Vi tror at canadierne er smarte nok til å gjennomskue det idiotiske stuntet og hvor få som egentlig følger fru Morton i hennes leirekastende kampanje, påpeker Warkentin overfor BC Local News .

– Fru Morton smørte leire på vinduene utenfor våre kontorer, og kaste søle på det offentlige fortauet i et forsøk på å markere et eller annet slags utspill mot lakseoppdrett. Alt hun imidlertid gjorde var å rote det til. Det var likevel ikke så ille. Vi flyttet nemlig leiren til et nærliggende blomsterbed og dette vil hjelpe blomstene å gro bedre og bli vakre i mai, sier Grant Warkentin ironisk.