Longvatunet
Foto: Haram kraft

Vindkraft på Haramsøya

Oppsummert

NVE godkjente den fremlagte planen for bygging og drift av Haram Vindkraftverk i august. Det er planlagt åtte vindturbiner på fjellet på Haramsøya.

 • Ingen avgjørelse før neste år

  Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg fra Frp gav ingen svar på hva som vil skje med søknaden om å sette opp vindturbiner på Haramsfjellet da han besøkte Haramøya i Haram i dag. Freiberg sa at klagebehandlingen pågår og at det ikke vil foreligge svar før neste år.

  Olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg (t.h) fra Frp besøkte tirsdag Haramsøya i Haram for å få informasjon og se på området hvor det er planlagt vindturbinpark på Haramsfjellet.
  Foto: Malin Kjellestadli Korsnes / NRK
 • Forventar at utbygginga blir stoppa

  Frp-toppane Sylvi Listhaug og Frank Sve har gått klart ut og sagt nei til vindkraftutbygging på Haramsfjellet. I dag kjem olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg frå Framstegspartiet til Haramsøya. Haram-ordførar Vebjørn Krogsæter (Sp) forventar at statsråden stoppar utbygginga. – Det blei gitt klare signal i valkampen om at statsråden kunne stoppe dette om han ønskjer. Det er veldig positivt at han kjem og høyrer på folket. Og då har eg ei forventningar at han følgjer det opp, seier Krogsæter.

  Vebjørn Krogsæter
  Foto: Øyvind Sandnes / NRK
 • – Gir oss nytt håp

  Foreningen «Nei til vindkraft på Haramsøy» er glade for at olje- og energiminister Kjell Børge Freiberg kommer til øya 3. desember. I en pressemelding skriver styret i foreningen at det gir nytt håp, selv om NVE nylig ikke så grunn til å endre sitt vedtak om Haram Vindkraftverk, etter at de hadde behandlet klagene i saken. – Vi kjemper videre med håp og forventning om at politisk ledelse skal gripe inn, skriver styret i «Nei til vindkraft på Haramsøy».

 • Besøker Haramsøya

  Olje og Energiminister Kjell Børge Freiberg fra Frp kommer til Haramsøya i Haram tirsdag 3. desember for å sette seg inn i spørsmålet om utbyggingen av en vindturbinpark på Haramsfjellet. Det er Olje- og energidepartementet ved statsråden som skal avgjøre om klagene mot anlegget skal tas til følge eller ikke.

  Kjell Børge Freiberg
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix