Hopp til innhold
Ordet Valg med mye farger rundt
Foto: NRK

Valget i Møre og Romsdal 2023

Oppsummert

Her kan du følge kommunestyre- og fylkestingsvalget i Møre og Romsdal.

Valgresultater

 • 16 nye ordførere

  Møre og Romsdal får 16 nye ordførere etter årets valg. I åtte av disse kommunene tapte sittende ordfører kampen om ordførerposisjonen.

  Høyre fikk flest ordførere i Møre og Romsdal. Partiet fikk ordføreren i ni kommuner pluss fylkesordføreren.

  Senterpartiet fikk åtte ordførere - til tross for at partiet fikk en tilbakegang i 20 av de 24 nåværende kommunene der partiet stilte liste.

 • Frp får ordføreren i Ålesund

  Håkon Lykkebø Strand (27) fra Frp blir ordfører i Ålesund.

  Det skjer etter flere dager med forhandlinger mellom valgvinnerene Frp, Høyre og Ålesundslista.

  – Jeg vil takke Høyre og Ålesundlista for gode og konstruktive samtaler med mye samarbeidsvilje. Innbyggerene kommer til å merke at det har blitt et skifte i kommunen, sier Strand i en pressemelding.

  Arbeiderpartiet har styrt byen de siste åtte årene.

 • Vaagen blir igjen ordførar i Sande

  Høgre og Frp har inngått ein intensjonsavtale om å styre Sande kommune dei neste fire åra. Dei har blitt samde om at Høgre får ordføraren, og det blir Dag Arne Vaagen, som var ordførar frå 2007 til 2019. Det skriv Vaagen i ein sms. Einar Arne Ekroll frå Frp blir varaordførar, og gruppene arbeider vidare med politisk plattform.

  Ordførar i Sande kommune Dag Vaagen
  Foto: Solveig Nyhus Aksnes
 • Gjenstår finpuss

  Forhandlingene nærmer seg slutten mellom Frp, Høyre og Ålesundslista, skriver de i en e-post.

  – Vi er snart i mål, nå er det bare finpuss igjen som gjenstår før vi er klar til å presentere politiske saker og politiske posisjoner. Vi tar sikte på å komme i mål i løpet av helgen.

  E-posten er signert Håkon Lykkebø Strand, Monica Molvær og Hans Kjetil Knutsen.

 • Kniver om å bli det største ordførerpartiet

  Det er close race i kampen mellom Høyre og Senterpartiet om hvem som blir ordførerpartiet i Møre og Romsdal etter årets valg

  Begge partiene har så langt skaffet seg åtte ordførere, men Høyre har fått fylkesordføreren i tillegg, og det er altså fortsatt ikke avgjort hvem som blir ordfører i Ålesund og Sande.

  Arbeiderpartiet står igjen med fire ordførere, KrF har fått to, Fremskrittspartiet har så langt en, SV har en mens Folkelista har fått ordføreren i Hareid.

 • Bergundhaugen fortsetter som ordfører i Vestnes

  Høyre, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre og Kristelig Folkeparti har gått sammen for å danne flertall i det nye kommunestyret i Vestnes.

  Det betyr at Randi Bergundhaugen (H) fortsetter som ordfører. Bjørn Inge Olsen (Sp) blir varaordfører.

  – Jeg skjønner at Frp skuffa. De fikk tross alt flere stemmer, men det er ikke en automatikk i det, sier ordfører Bergundhaugen.

  Randi Bergundhaugen , ordfører i Vestnes
  Foto: Roar Strøm / NRK
 • Ordføreren i Surnadal er klar

  Hugo Pedersen fra Senterpartiet blir ordfører i Surnadal. Annett Ranes fra Arbeiderpartiet blir varaordfører. Partiene har i kveld inngått en intensjonsavtale, som blir grunnlaget for videre forhandlinger mellom partiene.

 • Ny ordfører i Hustadvika

  Nils Christian Harnes fra KrF blir ordfører i Hustadvika. Det melder rbnett. Harnes skriver i en SMS til NRK at Kjell Johan Berget (Sp) blir varaordfører.

  KrF skal ha inngått samarbeid med Industri- og næringspartiet, Fremskrittspartiet og Senterpartiet.

 • Fortsatt forhandlinger i Ålesund

  Det er fortsatt ikke avgjort hvem som blir ordfører i Ålesund kommune. Monica Molvær (H) skriver i en SMS til NRK at forhandlingene fortsetter i morgen. Fremskrittspartiet ble det største partiet i Ålesund, etterfulgt av Høyre. De forhandler nå med Ålesundslista, om både posisjoner og politiske saker.