Hopp til innhold
Ragnhild Mowinckel
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel

Oppsummert

Ragnhild Mowinckel er frå Molde og representerer Sportsklubben Rival. Under OL i Pyeongchang tok ho sølv i storslalåm, 82 år etter at Noreg sist tok medalje i alpint på kvinnesida.

 • Mowinckel tok sesongens første pallplass

  Ragnhild Mowinckel tok sesongens første pallplass i super-G-rennet i Lake Louise.

  Den norske alpinisten endte som nummer tre og tok dermed sin tiende pallplass i karrieren.

  Sveitsiske Corinne Suter sikre seieren, mens østerrikske Cornelia Huetter ble nummer tre. Sistnevnte trakk seg fra utforen lørdag på grunn av «helseproblemer», men klatret opp på pallen søndag.

  Kajsa Vickhoff Lie kjørte offensivt og lå lenge bra an, men ble dratt langt ut i en sving der hun tapte mye tid. Det holdt til en 18.-plass, men det viser likevel lovende takter for alpinisten som gjorde skadecomeback for bare et par dager siden.

  Inni Wembstad kjørte ut.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Super G - Women
  Foto: Eric Bolte / Reuters
 • Mowinckel med i verdenscupåpningen

  Til helgen starter alpinsesongen for det norske landslaget. Der er det tatt ut åtte herrer og fem kvinner. Ragnhild Mowinckel er blant utøverne som er tatt ut til verdenscupen i Sölden.

 • Mowinckel åpner for OL i 2026

  Ragnhild Mowinckel (29) uttalte etter OL i Beijing at det skulle bli hennes siste. Nå gir hun Cortina d'Ampezzo 2026 en liten sjanse.

  – Den er innenfor fire år. Jeg tar ett år av gangen. Jeg har sagt til meg selv at den dagen jeg føler jeg ikke har så mye mer å gi eller å få, så er jeg ferdig. Fire år er veldig lenge. Man har kommet i en alder der man merker at man begynner å synge på siste verset. Rent fysisk, at kroppen har jobbet med dette i mange år, men også i hodet. Men per nå er jeg veldig motivert, sier Mowinckel til NTB.

  Presentasjon alpinlandslagene 2022-2023
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Mowinckel gleder seg til Kvitfjell

  Alpinist Ragnhild Mowinckel gleder seg stort til å kjøre fartsrenn på hjemmebane når Kvitfjell skal inn i verdenscupkalenderen for kvinnene kommende sesong. – Det å kjøre et verdenscuprenn i Kvitfjell har vært et ønske for meg i mange år, og nå får vi jentene endelig muligheten, sier Mowinckel til NTB. Molde-alpinisten hadde en god comebacksesong sist etter mye skadetrøbbel de seneste årene. Hun noterte seg for en super-G-seier i franske Courchevel i mars, og har lovet at hun skal satse minst én sesong til.

  Alpine Skiing World Cup Finals
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Mowinckel med maktdemonstrasjon i NM

  Ragnhild Mowinckel innfridde favorittstempelet og kjørte ned til seier i NM-utforen i Narvik søndag. Inni Holm Wembstad tok sølvet rett over sekundet bak.

  Mowinckel kom til rennet som den største favoritten etter en god comebacksesong i verdenscupen etter flere tunge skadeopphold.

  Hun kom på 2.-plass i verdenscuputforen i sveitsiske Crans-Montana i midten av februar. Mowinckel hadde ett gull og en bronse fra utfor fra tidligere norgesmesterskap. Hun har NM-gull i storslalåm i Narvik fra 2017.

  Super-G-rennet ble avlyst lørdag som følge av store snømengder, men søndag spilte både vær og løype på lag i utforkonkurransen.

  Mowinckel kjørte fra første startnummer og kom seg i mål på tiden 1.28,21, noe ingen kunne matche. Wembstad var nærmest og tok sølvet 1,06 sekunder bak, mens Carmen Sofie Nielssen tok bronsemedaljen 1,41 sekunder bak Mowinckel.

  – Det var krevende. Det kom mye snø i går, men de har gjort en vanvittig bra jobb med løypa. Det var et greit nok løp, sier Mowinckel til NRK.

Mowinckel i tårer etter andreplassen: – Det låg veldg sterke kjensler bak

Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

Mowinckel skadet korsbåndet i stygt fall

Rørte foreldre etter Mowinckel-bronse: – Helt ubeskrivelig

Ragnhild Mowinckel

Mowinckel i ekstase etter OL-sølv: – Skjedde det?

Ragnhild Mowinckel var godt fornøgd med løpet sitt trass 4.plass i storslalåm.