Ragnhild Mowinckel
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel

Oppsummert

Ragnhild Mowinckel er frå Molde og representerer Sportsklubben Rival. Under OL i Pyeongchang tok ho sølv i storslalåm, 82 år etter at Noreg sist tok medalje i alpint på kvinnesida.

 • Ny operasjon for Mowinckel

  Alpinist Ragnhild Mowinckel har operert kneet sitt igjen. Førre veke blei det klart at ho mistar heile sesongen etter at korsbandet har roke for andre gong. – Operasjonen gjekk bra, alt tatt i betraktning, skriv skistjerna på Instagram. Ho takkar for alle hyggelege meldingar og støtte ho har fått den siste veka.

  Mowinckel operert
  Foto: Privat
 • Mowinckel ute resten av sesongen

  Ragnhild Mowinckel har pådratt seg en ny kneskade og har røket korsbåndet i høyre kne. Dette er samme kne som hun skadet da hun falt i Andorra i mars. Dermed mister hun resten av sesongen. Mowinckel fikk en trøkk på trening, ifølge Skiforbundet, men det virket ikke alvorlig umiddelbart. En undersøkelse sist uke avdekket at korsbåndet var røket igjen.

  – Dette var en blytung og uvirkelig beskjed å få ettersom jeg nærmet meg å bli konkurranseklar etter alle disse månedene med opptrening. Dessverre betyr det at jeg mister denne sesongen, og at jeg igjen må gjennom en ny runde med tålmodighet, svette og tårer. Jeg er fast bestemt på at jeg skal tilbake der jeg slapp, og jobbe videre derfra, sier Ragnhild Mowinckel på forbundets nettsider.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Mowinckel lengter tilbake

  Det er seks måneder siden Ragnhild Mowinckel røk korsbåndet og ødela menisken i et fall på trening før verdenscupavslutningen i Andorra. Mowinckel er spent på hvordan det vil føles å komme tilbake i bakken etter skrekkfallet. – Det jeg er spent på, er om det blir smerte, om det blir en annen følelse eller om det bare blir én oppkjøring, sier hun. Mowinckel håper å være tilbake rundt juletider (NTB).

  Ragnhild Mowinckel ved Songsvann
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Tatt ut til neste sesong

  Ragnhild Mowinckel og Nina Haver-Løseth (bildet) er begge tatt ut til neste sesongs A status-landslag i alpint. Sebastian Foss Solevåg er tatt ut til B status landslaget. Dei tidlegare europacup- og verdscupstatusane er bytta ut med A-, B- og C-status. Forskjellen mellom grupperingane går på rangering. Se laguttaket her.

  Ragnhild Mowinckel og Nina Løseth
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Mowinckel skadet på trening

  Ragnhild Mowinckel falt på dagens utfortrening, og måtte fraktes ut av løypa på båre.

  Moldenseren kom bakpå på et hopp, og landet tungt langt nede i landingen. Det så ut til at høyre kneet fikk en liten vridning rett etter landing, og hun ble liggende ved nettet.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP
Ragnhild Mowinckel faller under trening i Andorra.

Mowinckel skadet korsbåndet i stygt fall

Rørte foreldre etter Mowinckel-bronse: – Helt ubeskrivelig

Ragnhild Mowinckel

Mowinckel i ekstase etter OL-sølv: – Skjedde det?

Ragnhild Mowinckel var godt fornøgd med løpet sitt trass 4.plass i storslalåm.

Rørte foreldre etter Mowinckel-bronse: – Helt ubeskrivelig