Ragnhild Mowinckel
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel

Oppsummert

Ragnhild Mowinckel er frå Molde og representerer Sportsklubben Rival. Under OL i Pyeongchang tok ho sølv i storslalåm, 82 år etter at Noreg sist tok medalje i alpint på kvinnesida.

 • Mowinckel skadet på trening

  Ragnhild Mowinckel falt på dagens utfortrening, og måtte fraktes ut av løypa på båre.

  Moldenseren kom bakpå på et hopp, og landet tungt langt nede i landingen. Det så ut til at høyre kneet fikk en liten vridning rett etter landing, og hun ble liggende ved nettet.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Trovati / AP
 • Helbom for Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel kjørte dårlig i den første omgangen av verdenscuprennet i storslalom i Tsjekkia. Hun kom i mål over tre sekunder bak lederen, og kan få problemer med å kvalifisere seg til den andre omgangen senere i dag.

  Ragnhild Mowinckel
 • Ny avlysning for Mowinckel

  Heller ikke i dag ble det verdenscuprenn for Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie i Rosa Khutor som ligger utenfor russiske Sotsji. Lørdag ble utforrennet avlyst. I dag skulle det kjøres super-G, men det falt for mye snø til at arrangøren klarte å gjøre klar løypene. Dermed ble også dette rennet avlyst.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • 11. plass til Mowinckel

  Ragnhild Mowinckel endte på ein 11. plass i verdscuprennet i Crans-Montana i Sveits laurdag. Mowinckel var 1,06 sekund bak vinnaren, italienske Sofia Goggia.

  Ragnhild Mowinckel
  Foto: Fabrice Coffrini / AFP
 • Imponert over lokale talent

  Innsatsen til Ragnhild Mowinckel (bildet) frå Molde under Alpin-VM i Åre har vore formidabel. Det seier NRK sin ekspertkommentator, Bjarne Solbakken, frå Stranda. Mowinckel tok bronse på kombinasjonen i VM og var nær pallen i fleire av konkurransane. – Det er imponerande, seier Solbakken. Han har også stor tru på at Sebastian Foss Solevåg frå Ålesund kan ha sjansar til å hevde seg under alpin-VM. Han meiner at Foss Solevåg kan vere ein utfordrar, om han får alt til å stemme under slalåmen søndag. – Han har ei heilt rå toppfart, så han vil vere ein medaljekandidat dersom han greier å sleppe seg laus, seier Solbakken.

  VM alpint Åre 2019 superkombinasjon damer
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ragnhild Mowinckel var godt fornøgd med løpet sitt trass 4.plass i storslalåm.