NRK Meny
Ragnhild Mowinckel
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ragnhild Mowinckel

Oppsummert

Ragnhild Mowinckel er frå Molde og representerer Sportsklubben Rival. Under OL i Pyeongchang tok ho sølv i storslalåm, 82 år etter at Noreg sist tok medalje i alpint på kvinnesida.

 • Mowinckel nummer to etter utfor

  Ragnhild Mowinckel ligger på andreplass i OL-superkombinasjonen. Hun er 74 hundredeler bak Lindsey Vonn, som leder før slalåmdelen. Sveitsiske Michelle Gisin er nummer tre, fire hundredeler bak Mowinckel. Slalåmen starter klokken 07.00.

  Mowinckel.
  Foto: Martin Bernetti / AFP
 • – Mållaus

  Slik beskriv sølvvinnar Ragnhild Mowinckel sigeren i dag.

  Laster Instagram-innhold
 • Vonn skryter av Mowinckel

  Alpindronningen Lindsey Vonn fikk ikke gullet hun ønsket seg i sitt aller siste olympiske utforrenn. Men bronsevinneren var ikke like overrasket over sølvmedaljen til Ragnhild Mowinckel som Molde-jenta selv. – Jeg visste at Ragnhild ville bli god i dette OL. Hun kom hit med noen pallplasseringer og ble nummer to i storslalåm. Da jeg så hun kastet seg ut i løypa i dag, skjønte jeg at hun ville slå meg, sa Vonn.

  ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-PODIUM
  Foto: MARTIN BERNETTI / AFP
 • – Jeg så den komme

  Nina Haver-Løseth hadde på følelsen at lagvenninnen Ragnhild Mowinckel ville kjøre inn til medalje i onsdagens OL-utfor. – Jeg så den komme. Jeg meldte at den skulle komme. Jeg har sagt at hun tar i hvert fall én medalje i dette OL, smilte Haver-Løseth til NTB etter å ha sett Mowinckel kjøre inn til en for mange overraskende sølvmedalje.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Sølvet godt som gull

  Alpinistenes sportssjef Claus Ryste var klar på at Ragnhild Mowinckels utforsølv i OL smakte som gull. Mowinckel hadde ingen pallplasser i utfor i verdenscupen før onsdagens renn, men suste ned utforløypa til nest beste tid. – Folk er kanskje litt overrasket, men de bør ikke være så veldig. I tillegg er Ragnhild litt i flytsonen nå, så dette er ingen bombe. Men hun har jo ikke vært på pallen i utfor, så det å levere i OL, er helt ekstraordinært, sa sportssjefen.

  Claus Ryste
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ordføreren i Molde flagget for OL-sølv til Ragnhild Mowinckel.
Pallen glapp for Ragnhild Mowinckel.
Det ble ikke noen norsk dag i alpinbakken i St. Moritz.