Hopp til innhold

Mowinckel måpte da hun krysset målstreken: – Jeg ble veldig overrasket

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene i Cortina og tok en råsterk seier i super-G-konkurransen.

APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup

SEIER: Ragnhild Mowinckel var sterkest i super-G-rennet i Cortina.

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene og tok sin første verdenscupseier for sesongen i super-G i Cortina.

Mowinckel slo kanoner som Lara Gut-Behrami og Mikaela Shiffrin.

– Det er helt fantastisk og vanvittig gøy. Man har vært nære på tidligere, men det har gått opp og ned. Skikjøringen har vært der, og jeg måtte bare få det siste ut. Det har vært en hard jobb å komme tilbake, men nå vet jeg hvor jeg skal hen. Det er resultat av hardt arbeid, sier dagens vinner til NRK.

Ble overrasket

Da hun kom over målstreken kunne det se ut til at hun knapt trodde det selv. Hun innrømmer at hun følte det gikk sakte nedover i løypa.

Italy Alpine Skiing World Cup

PÅ TOPPEN: Det var Ragnhild Mowinckel som toppet pallen i Cortina.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Jeg vet ikke om man ser det nesten, men skia går litt på siden hele tiden og det føles ut som man bremser. Den følelsen hadde jeg når jeg kjørte ned der. Det eneste jeg tenker på er «nei, nei, nå bremser jeg. Søren, søren, søren», forteller hun.

– På et tidspunkt tenkte jeg at det gikk skikkelig sakte. Jeg ble veldig overrasket at det var såpass stor ledelse, men det er veldig deilig.

Norge har hatt en drømmehelg, der Kajsa Vickhoff Lie tok andreplassen i utforrennet lørdag.

– Det er helt fantastisk. Kajsa sin pallplass føles som min egen. Det er gøy å være vitne til det og se jobben hun har gjort tidligere, for jeg vet det er tungt. Det er utrolig gøy når man er flere og hun blir min argeste konkurrent, sier Mowinckel.

Les også Kristoffersen ut mot TV-produksjonen etter thrillerrenn: – Jeg skjønner ikke helt østerrikerne

Verdenscuprenn i Kitzbühel

Tror hun kan vinne super-G-cupen

NRKs ekspert Nina Haver-Løseth tror dette kan bety en strålende sesong for den norske 30-åringen.

– Det er helt enormt, sier Haver-Løseth.

– Ragnhild har hatt en god super-G-sesong, og hadde ledertrøya i forrige renn. Det er stort, det er ikke mange som har hatt det. Jeg er ikke overrasket, sier hun videre.

Nå kjemper hun om sammenlagtseieren i super-G-disiplinen.

– Hun har bare fortsatt trenden fra i fjor og blitt enda tryggere, enda mer stabil. Kan hun vinne super-G-cupen i år? Det er ikke utenkelig.

Dette er hennes tredje seier i verdenscupsammenheng.

Nina Haver-Løseth

EKSPERT: Nina Haver-Løseth.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Dermed kan VM-formen være spisset. Mesterskapet i Frankrike finner sted 6. februar.

– Det tyder veldig godt. Min følelse har vært at Ragnhild har vært sterkere i mesterskap enn hva hun har vært i verdenscup. Hun har virket veldig farlig når hun kommer inn til de siste mesterskapene. Nå har vi virkelig medaljekandidat i både utfor og super-G på damesiden. Det er kjempemorsomt, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Eksperten er svært imponert over den norske alpinisten.

– Det er utrolig morsomt. Det er en jente som jeg virkelig unner alt suksess, hun har gått gjennom tøffe ting. Kom tilbake i fjor med seier og har vært veldig god gjennom sesongen også. Den helgen her har bare vært gnistrende sett med norske øyne. Kajsa i går og så har vi Ragnhild som topper det i dag. Det er fantastisk bra, sier Myhre.

Les også Slo tilbake etter skrekkskaden – ble overrasket da hun kom i mål

Vickhoff Lie

Norsk superhelg

Kajsa Vickhoff Lie har også vært ned super-G-løypa i Cortina. Hun ligger på en foreløpig 11.-plass. Hun endte på andreplass i utforrennet lørdag.

Dermed har de norske alpinkvinnene levert en meget sterk helg i Italia og fått to etterlengtede oppturer.

– Den helgen det norske fartslaget har hatt på kvinnesiden er fantastisk. Kajsas andreplass i går booster også Ragnhilds prestasjon. Det gjør noe med energien i laget, sier Haver-Løseth.

Siste nytt

 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP
 • KFUM Oslo nære sjokkseier mot Bodø/Glimt

  Nyopprykkede KFUM Oslo sjokkerte borte mot serieleder Bodø/Glimt fredag kveld, men det holdt kun til 2-2.

  KFUM skapte de første farlighetene drøye ti minutter ut i kampen med en heading like over mål.

  Etter 18 minutter fikk hjemmelaget en dobbeltsjanse da de vant ballen høyt oppe på egen banehalvdel. Men dessverre for Bodø/Glimt klarte verken August Mikkelsen eller Håkon Evjen å få skuddene i mål.

  Like før pause tok Bodø/Glimt ledelsen. Jens Petter Hauge forserte ned langs venstrekanten og inne i feltet fant han Albert Grønbæk, som satte inn sitt syvende ligamål fra kort hold.

  På overtid av førsteomgang svarte likevel KFUM. En lang ball i bakrom nådde Petter Nosa Dahl, som er på lån fra nettopp Bodø/Glimt, banket ballen i mål via tverrliggeren. Dermed stod det 1-1 til pause.

  – Det var fantastisk å sette den scoringen der. Få noen til å spise ordene sine litt, sa utleide Nosa Dahl til TV, uten å utdype noe mer.

  – Det er for dårlig over hele linja, sa Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg til TV 2 om førsteomgangen.

  KFUM yppet seg også etter hvilen, og etter 64 minutter sendte Johannes Nunez bortelaget i ledelsen med ett skudd i nærmeste hjørne.

  Da måtte hjemmelaget opp og frem, for å unngå sitt andre strake hjemmetap.

  Nino Zugelj tok ansvar og fosset fremover, før han spilte fri Hauge foran mål. Sistnevnte gjorde ingen feil og utlignet etter 75 minutter.

  Begge lag hadde gode muligheter til å ta alle tre poengene mot slutten, men uten å score. Uavgjort gjør at Bodø/Glimt fortsatt leder serien, mens KFUM befinner seg på 5. plass.

  Eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og KFUM på Aspmyra stadion i Bodø.
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal