Hopp til innhold

Mowinckel måpte da hun krysset målstreken: – Jeg ble veldig overrasket

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene i Cortina og tok en råsterk seier i super-G-konkurransen.

APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup

SEIER: Ragnhild Mowinckel var sterkest i super-G-rennet i Cortina.

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene og tok sin første verdenscupseier for sesongen i super-G i Cortina.

Mowinckel slo kanoner som Lara Gut-Behrami og Mikaela Shiffrin.

– Det er helt fantastisk og vanvittig gøy. Man har vært nære på tidligere, men det har gått opp og ned. Skikjøringen har vært der, og jeg måtte bare få det siste ut. Det har vært en hard jobb å komme tilbake, men nå vet jeg hvor jeg skal hen. Det er resultat av hardt arbeid, sier dagens vinner til NRK.

Ble overrasket

Da hun kom over målstreken kunne det se ut til at hun knapt trodde det selv. Hun innrømmer at hun følte det gikk sakte nedover i løypa.

Italy Alpine Skiing World Cup

PÅ TOPPEN: Det var Ragnhild Mowinckel som toppet pallen i Cortina.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Jeg vet ikke om man ser det nesten, men skia går litt på siden hele tiden og det føles ut som man bremser. Den følelsen hadde jeg når jeg kjørte ned der. Det eneste jeg tenker på er «nei, nei, nå bremser jeg. Søren, søren, søren», forteller hun.

– På et tidspunkt tenkte jeg at det gikk skikkelig sakte. Jeg ble veldig overrasket at det var såpass stor ledelse, men det er veldig deilig.

Norge har hatt en drømmehelg, der Kajsa Vickhoff Lie tok andreplassen i utforrennet lørdag.

– Det er helt fantastisk. Kajsa sin pallplass føles som min egen. Det er gøy å være vitne til det og se jobben hun har gjort tidligere, for jeg vet det er tungt. Det er utrolig gøy når man er flere og hun blir min argeste konkurrent, sier Mowinckel.

Les også Kristoffersen ut mot TV-produksjonen etter thrillerrenn: – Jeg skjønner ikke helt østerrikerne

Verdenscuprenn i Kitzbühel

Tror hun kan vinne super-G-cupen

NRKs ekspert Nina Haver-Løseth tror dette kan bety en strålende sesong for den norske 30-åringen.

– Det er helt enormt, sier Haver-Løseth.

– Ragnhild har hatt en god super-G-sesong, og hadde ledertrøya i forrige renn. Det er stort, det er ikke mange som har hatt det. Jeg er ikke overrasket, sier hun videre.

Nå kjemper hun om sammenlagtseieren i super-G-disiplinen.

– Hun har bare fortsatt trenden fra i fjor og blitt enda tryggere, enda mer stabil. Kan hun vinne super-G-cupen i år? Det er ikke utenkelig.

Dette er hennes tredje seier i verdenscupsammenheng.

Nina Haver-Løseth

EKSPERT: Nina Haver-Løseth.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Dermed kan VM-formen være spisset. Mesterskapet i Frankrike finner sted 6. februar.

– Det tyder veldig godt. Min følelse har vært at Ragnhild har vært sterkere i mesterskap enn hva hun har vært i verdenscup. Hun har virket veldig farlig når hun kommer inn til de siste mesterskapene. Nå har vi virkelig medaljekandidat i både utfor og super-G på damesiden. Det er kjempemorsomt, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Eksperten er svært imponert over den norske alpinisten.

– Det er utrolig morsomt. Det er en jente som jeg virkelig unner alt suksess, hun har gått gjennom tøffe ting. Kom tilbake i fjor med seier og har vært veldig god gjennom sesongen også. Den helgen her har bare vært gnistrende sett med norske øyne. Kajsa i går og så har vi Ragnhild som topper det i dag. Det er fantastisk bra, sier Myhre.

Les også Slo tilbake etter skrekkskaden – ble overrasket da hun kom i mål

Vickhoff Lie

Norsk superhelg

Kajsa Vickhoff Lie har også vært ned super-G-løypa i Cortina. Hun ligger på en foreløpig 11.-plass. Hun endte på andreplass i utforrennet lørdag.

Dermed har de norske alpinkvinnene levert en meget sterk helg i Italia og fått to etterlengtede oppturer.

– Den helgen det norske fartslaget har hatt på kvinnesiden er fantastisk. Kajsas andreplass i går booster også Ragnhilds prestasjon. Det gjør noe med energien i laget, sier Haver-Løseth.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal