Hopp til innhold

Mowinckel måpte da hun krysset målstreken: – Jeg ble veldig overrasket

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene i Cortina og tok en råsterk seier i super-G-konkurransen.

APTOPIX Italy Alpine Skiing World Cup

SEIER: Ragnhild Mowinckel var sterkest i super-G-rennet i Cortina.

Ragnhild Mowinckel knuste konkurrentene og tok sin første verdenscupseier for sesongen i super-G i Cortina.

Mowinckel slo kanoner som Lara Gut-Behrami og Mikaela Shiffrin.

– Det er helt fantastisk og vanvittig gøy. Man har vært nære på tidligere, men det har gått opp og ned. Skikjøringen har vært der, og jeg måtte bare få det siste ut. Det har vært en hard jobb å komme tilbake, men nå vet jeg hvor jeg skal hen. Det er resultat av hardt arbeid, sier dagens vinner til NRK.

Ble overrasket

Da hun kom over målstreken kunne det se ut til at hun knapt trodde det selv. Hun innrømmer at hun følte det gikk sakte nedover i løypa.

Italy Alpine Skiing World Cup

PÅ TOPPEN: Det var Ragnhild Mowinckel som toppet pallen i Cortina.

Foto: Alessandro Trovati / AP

Jeg vet ikke om man ser det nesten, men skia går litt på siden hele tiden og det føles ut som man bremser. Den følelsen hadde jeg når jeg kjørte ned der. Det eneste jeg tenker på er «nei, nei, nå bremser jeg. Søren, søren, søren», forteller hun.

– På et tidspunkt tenkte jeg at det gikk skikkelig sakte. Jeg ble veldig overrasket at det var såpass stor ledelse, men det er veldig deilig.

Norge har hatt en drømmehelg, der Kajsa Vickhoff Lie tok andreplassen i utforrennet lørdag.

– Det er helt fantastisk. Kajsa sin pallplass føles som min egen. Det er gøy å være vitne til det og se jobben hun har gjort tidligere, for jeg vet det er tungt. Det er utrolig gøy når man er flere og hun blir min argeste konkurrent, sier Mowinckel.

Les også: Kristoffersen ut mot TV-produksjonen etter thrillerrenn: – Jeg skjønner ikke helt østerrikerne

Verdenscuprenn i Kitzbühel
Verdenscuprenn i Kitzbühel

Tror hun kan vinne super-G-cupen

NRKs ekspert Nina Haver-Løseth tror dette kan bety en strålende sesong for den norske 30-åringen.

– Det er helt enormt, sier Haver-Løseth.

– Ragnhild har hatt en god super-G-sesong, og hadde ledertrøya i forrige renn. Det er stort, det er ikke mange som har hatt det. Jeg er ikke overrasket, sier hun videre.

Nå kjemper hun om sammenlagtseieren i super-G-disiplinen.

– Hun har bare fortsatt trenden fra i fjor og blitt enda tryggere, enda mer stabil. Kan hun vinne super-G-cupen i år? Det er ikke utenkelig.

Dette er hennes tredje seier i verdenscupsammenheng.

Nina Haver-Løseth

EKSPERT: Nina Haver-Løseth.

Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Dermed kan VM-formen være spisset. Mesterskapet i Frankrike finner sted 6. februar.

– Det tyder veldig godt. Min følelse har vært at Ragnhild har vært sterkere i mesterskap enn hva hun har vært i verdenscup. Hun har virket veldig farlig når hun kommer inn til de siste mesterskapene. Nå har vi virkelig medaljekandidat i både utfor og super-G på damesiden. Det er kjempemorsomt, sier NRKs alpinekspert Lars Elton Myhre.

Eksperten er svært imponert over den norske alpinisten.

– Det er utrolig morsomt. Det er en jente som jeg virkelig unner alt suksess, hun har gått gjennom tøffe ting. Kom tilbake i fjor med seier og har vært veldig god gjennom sesongen også. Den helgen her har bare vært gnistrende sett med norske øyne. Kajsa i går og så har vi Ragnhild som topper det i dag. Det er fantastisk bra, sier Myhre.

Les også: Slo tilbake etter skrekkskaden – ble overrasket da hun kom i mål

Vickhoff Lie
Vickhoff Lie

Norsk superhelg

Kajsa Vickhoff Lie har også vært ned super-G-løypa i Cortina. Hun ligger på en foreløpig 11.-plass. Hun endte på andreplass i utforrennet lørdag.

Dermed har de norske alpinkvinnene levert en meget sterk helg i Italia og fått to etterlengtede oppturer.

– Den helgen det norske fartslaget har hatt på kvinnesiden er fantastisk. Kajsas andreplass i går booster også Ragnhilds prestasjon. Det gjør noe med energien i laget, sier Haver-Løseth.

Siste nytt

 • LeBron James nærmer seg NBA-rekord

  LeBron James (38) sto for 28 poeng og ti målgivende da Los Angeles Lakers vant tirsdag. Han er nå kun 89 poeng fra å bli ligaens mestscorende gjennom tidene.

  Tirsdagens møte mellom basketballgigantene Lakers og New York Knicks ble en meget jevn affære. Lagene fulgte hverandre tett og tvang kampen ut i forlengning. Til slutt var det gjestene fra California som stakk av med seieren 129-123.

  Han er kun 88 poeng bak scoringsrekorden i NBAs grunnspill. Rekorden har stått siden Kareem Abdul-Jabbar valgte å legge skoene på hylla i 1989. (NTB)

  NBA: Los Angeles Lakers at New York Knicks
  Foto: Brad Penner / Reuters
 • Inter til semifinale i cupen

  Matteo Darmian scoret kampens eneste mål da Inter tok seg til semifinale i den italienske cupen tirsdag kveld.

  Motstander Atalanta kom til kampen i strålende form, men klarte aldri å sette Inter ordentlig på prøve. Dermed fortsetter jakten på nok en Coppa Italia-tittel for Inter. De er regjerende mestere.

  Onsdag og torsdag spilles de resterende kvartfinalene. Fiorentina - Torino og Roma - Cremonese spilles i dag, mens Juventus - Lazio sparkes i gang torsdag kveld.

  Coppa Italia - Quarter Final - Inter Milan v Atalanta
  Foto: DANIELE MASCOLO / Reuters
 • Blackburn Rovers videre i cupen

  Blackburn Rovers tirsdag gikk seirende ut av omkampen i FA-cupen mot Birmingham City. Nå venter Premier League-motstand i neste runde.

  Leicester City blir Blackburns motstander i den femte runden av FA-cupen.

  Det måtte ekstraomganger og et selvmål til for å sende Blackburn videre. Birminghams Auston Trusty, på lån fra Arsenal, satte ballen i eget nett i det 100. minutt, og dermed er Blackburn videre.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Barrington Coombs / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste